Gå till innehållet

Våra bästa tips

Giacomo Puccini

Tosca

7.9.2018 – 18.10.2018

Det finns operor och så finns det Tosca.

Musiken andas gränslös kärlek, ursinnigt hat, svallande känslor – vad mera kan man vänta sig av en oförglömlig operaupplevelse? En ny version av Puccinis älskade klassiker får sin premiär hösten 2018. Vi kan se fram emot en garanterat visionär tolkning av Christof Loy som fått många pris för sina regier.

Tosca
Carolyn Carlson - Serge Lifar

Fransk afton

28.9.2018 – 20.10.2018

Très chic!

Den franska aftonen består av två sinsemellan helt olika verk som bjuder på poetisk skönhet och virtuos dans – givetvis präglad av fransk elegans. Carolyn Carlsons Pneuma är ett stiligt och filosofiskt verk, ett ode till mänskligheten. Serge Lifars Suite en Blanc strålar av den rena klassiska balettens stil och glans.

Ranskalainen ilta
Richard Wagner

Den flygande holländaren

14.9.2018 – 11.10.2018

Nytt perspektiv på en klassiker

Kasper Holten, en av vår tids mest berömda regissörer, sätter upp en nytolkning av Wagners storslagna mästerverk på Nationaloperan. I denna regi konfronteras en urban miljö och den internationella konsthandelns stormar med Wagners storslagna musik som ljuder av havets och kärlekens kraft.

Den flygande holländaren

Nyheter

Tue tulevaisuuden toivoja. Ryhdy taidemesenaatiksi ja tee lahjoitus Oopperalle ja Baletille.

Nationaloperan och -baletten inleder offentlig medelanskaffning

Finlands nationalopera och -balett har inlett sin första offentliga kampanj för medelanskaffning under devisen Stöd framtidens förmågor. Synligast i augusti är Esa-Pekka Salonens nya fond som grundats med stöd av en donation som Salonen gjort.
Don Quijote

Nationaloperan och -baletten inleder samarbete med Evli Bank

Evli Bank, som specialiserat sig på placeringar, inledde i början av 2018 ett samarbete med Nationaloperan och -baletten. I centrum för samarbetet står starka upplevelser för Evlis kunder, personal och andra intressentgrupper. Samtidigt stöder Evli finländsk kultur, kreativitet och kompetens. Avtalsparterna förenas av kvalitet, inhemskhet och ett starkt internationellt samarbete.
Madeleine Onne

Madeleine Onne Finlands nationalbaletts konstnärliga chef

Madeleine Onne har utnämnts till ny konstnärlig chef för Finlands nationalbalett. Styrelsen för Finlands nationalopera och -balett sr fattade beslut om utnämningen vid sitt möte idag tisdag 10.10. Styrelsen hörde i sak Operans och Balettens personalgrupper, vars utlåtanden enhälligt förordade förslaget. Onne tillträder tjänsten i augusti 2018.
Ytterligare nyheter

Donera

Tue tulevaisuuden toivoja. Ryhdy taidemesenaatiksi ja tee lahjoitus Oopperalle ja Baletille.
BLI KONSTMECENAT

Stöd framtidens förmågor

Opera & Balett i siffror

0
Månadsavlönade annställda
0
Nationaliteter
0
Föreställningar
0
Ort
0
Besökare
0
Barnbesökare

*siffror från året 2016