Skip to content

Med barn

Med barn till Operan och Baletten

På den här sidan har vi samlat föreställningarna som passar för barn samt andra tips för dig som kommer till Operan med barn. Vänligen observera att alla som kommer till föreställningen måste ha en egen biljett. Åldersgränsen för föreställningar på huvudscenen är 5 år.

Föreställningar lämpliga för barn

Varje säsong innehåller vår repertoar verk för alla åldrar. Här är några rekommendationer för dig som kommer till Operahuset med småttingar.

I salongen med barn

Egen biljett till barnen

Alla som kommer till föreställningen ska ha en egen biljett. Av brandsäkerhetsskäl får barn inte sitta i en vuxens famn. Alla under 20 år får 40 % nedsatt biljettpris med Operans och Balettens ungdomsrabatt. Närmare information om rabatterna finns i våra försäljningsvillkor.

Åldersgränser och åldersrekommendationer

Våra förställningar har alltid en åldersrekommendation eller åldersgräns som du ser på respektive verks egen sida. Vi tar inte in barn under 5 år till huvudscenens föreställningar. Verkens längd och föreställningarnas starka ljud och ljus är ofta för mycket för bebisar och små barn. Vi bedömer den rekommenderade nedre åldersgränsen för varje verk enligt bästa förmåga. Men barn är olika – därför kan det vara bra att få närmare information om grunderna för åldersrekommendationen och föreställningens innehåll av vår kundtjänst.

Även de allra minsta är dock också varmt välkomna till Operahuset. Vi har egna konststunder för barn i lekåldern och minioperor för småttingar.

Komma för sent eller gå ut under föreställningen

De som kommer för sent kan inte gå in i salongen under pågående föreställning, utan först efter pausen. Vi vill garantera lugn och ro under föreställningen för såväl de medverkande som publiken.

Av samma orsak är det önskvärt att ingen avlägsnar sig från salongen under föreställningen. Om du ändå är tvungen att gå från salongen mitt i föreställningen, kan du komma in igen först efter pausen. Du får alltid hjälp i sådana situationer av vår foajépersonal. Här hittar du mer information om ankomsten till Operahuset.

Sittkuddar

Vi har tjocka sittkuddar att placeras på barnets stol. Be vid behov att få en kudde av foajépersonalen.

Välja plats

Huvudscenens salong är stor och det är överraskande långt från balkongerna till scenen. Barn ser bäst från parkett och första balkong. Vår kundtjänst hjälper gärna med att hitta lämpliga platser för ditt sällskap.