Gå till innehållet

Än hinner du

Våra bästa tips

Jules Massenet

Thaïs

8.2.2019 – 28.2.2019

En opera berömd för sin skönhet

En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig?

 

Thaïs; Sabina Cvilak
John Neumeier - Léo Delibes

Sylvia

1.3.2019 – 23.3.2019

En ung kvinnosoldats uppväxthistoria

Sylvia är en urgammal berättelse om en ung kvinna på tröskeln till sitt vuxna liv. Sylvia söker balans mellan kraft och sårbarhet, aggressivitet och känslighet, hon försöker både bekämpa sina känslor och hänge sig åt dem. Baletten får flykt av Léo Delibes musik som även har influenser av Wagner.

Sylvia
Alban Berg

Wozzeck

22.3.2019 – 27.4.2019

Årets häftigaste operaupplevelse

Wozzeck handlar om en hunsad soldat, om hans mentala sammanbrott som leder till en förtvivlad handling .Wozzeck hör till 1900-talets stora mästerverk. Här hörs stämningar från första världskriget och den nya tiden. Den starka musiken leds av Hannu Lintu.

Alban Berg: Wozzeck

Nyheter

kunder

Tradeka stödjer streaming av Operans tedans

Tradeka och Nationaloperan har etablerat samarbete. Tradeka stödjer streaming av Operans tedanser under spelåret 2018–2019.
Donera

Nationaloperan och -baletten inleder offentlig medelanskaffning

Finlands nationalopera och -balett har inlett sin första offentliga kampanj för medelanskaffning under devisen Stöd framtidens förmågor. Synligast i augusti är Esa-Pekka Salonens nya fond som grundats med stöd av en donation som Salonen gjort.
Don Quijote

Nationaloperan och -baletten inleder samarbete med Evli Bank

Evli Bank, som specialiserat sig på placeringar, inledde i början av 2018 ett samarbete med Nationaloperan och -baletten. I centrum för samarbetet står starka upplevelser för Evlis kunder, personal och andra intressentgrupper. Samtidigt stöder Evli finländsk kultur, kreativitet och kompetens. Avtalsparterna förenas av kvalitet, inhemskhet och ett starkt internationellt samarbete.
Ytterligare nyheter

Donera

Donera
BLI KONSTMECENAT

Stöd framtidens förmågor

Opera & Balett i siffror

0
Månadsavlönade annställda
0
Nationaliteter
0
Föreställningar
0
Ort
0
Besökare
0
Barnbesökare

*siffror från året 2017