Skip to content

Balettenergi för pojkar

Längd
1 T 15 min
Var
Scen utanför Operan
Genre
För barn

En energisk gympalektion för elever i första klass

En workshop där dansare vid Nationalbalett håller en dansant gymnastiktimme. Lektionen börjar med en kort dansuppvisning och övergår sedan i arbete i mindre grupper under ledning av dansarna. I workshopen får vi pröva på akrobatik, piruetter och balansövningar samt göra styrketräning. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart. Målet är att inspirera 7-åriga killar till att dansa, att väcka nyfikenhet på balett och ge dem som vill en möjlighet att gå med i Balettläroanstaltens verksamhet. Balettenergi för pojkar är gratis för skolorna.

bekanta dig med balettenergi för pojkar

Videoinnehållet kan visas bara om du har godkänt riktade cookies. Du kan ändra dina cookieinställningar längst nere på sidan.

Balettenergi också i er skola?

Workshoparna Balettenergi för pojkar arrangeras under vårterminerna på skolor i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Följande workshopar arrangeras på våren 2024.

Workshoparna är avsedda för alla pojkar i skolans första klass. I varje skola arrangeras 1-2 workshopar (à 75 min.) kl. 8-10.30, enligt en särskilt överenskommen tidtabell. En workshop har plats för 30 killar. Om det finns fler killar som vill delta, arrangeras två workshopar.

Avsikten är att alla skolans 7-åringar deltar. Workshoparna genomförs i skolan gymnastiksal och en lärare bör närvara under hela workshopen.

Anmälningen

Anmälningen till workshopparna våren 2024 har slutat.

Kolla även