Siirry sisältöön

Oopperatalossa on käytössä koronapassi

Uudenmaan koronarajoitukset muuttuivat anniskelualueiden osalta sunnuntaina 28.11.2021. Kansallisoopperan ja -baletin esitystoiminta jatkuu normaalisti, mutta otimme 28.11. alkaen käyttöön koronapassin muiden pääkaupunkiseudun teattereiden tavoin.

Koronapassi on edellytys sisäänpääsylle klo 17 jälkeen alkaviin esityksiin ja tapahtumiin kaikille 16 vuotta täyttäneille. Koronapassia edellytetään myös asiakaspalvelupisteellä asioivilta asiakkailta klo 17 jälkeen. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi koronapassin tarkistuksen yhteydessä. Tässä yhteydessä ei kerätä henkilötietoja. Koronapassin saat Omakanta-verkkopalvelusta, osoitteesta kanta.fi.

Saavuthan ajoissa, sillä sisäänpääsy taloon ja katsomoon saattaa kestää normaalia pidempään. Lataa tai tulosta koronapassi valmiiksi ennen vierailuasi. Koronapassi tarkistetaan taloon sisään tullessa ja liput katsomon ovilla. Edellytämme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiailta asiakkailtamme, joiden terveydentila sallii suojaimen käytön.

Henkilökuntamme on koulutettu viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Ohjeet ja rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Kiitos, kun omaksut uudet käytännöt kanssamme. Näin Oopperan ja Baletin esityksistä voi nauttia turvallisesti tulevaisuudessakin.

Hyvitykset

Jos olet estynyt saapumasta esitykseen koronapassista johtuen, voit peruuttaa liput ja tarjoilut kirjautumalla omalle asiakastilillesi tai puhelimitse viimeistään 7 tuntia ennen esitystä. Oopperan kummituksen liput tulee peruuttaa viimeistään 48 tuntia ennen esitystä. Peruutuksia ei voi tehdä sähköpostitse. Tutustu myyntiehtoihimme. Huom. Oopperan kummitusta koskevat erilliset myyntiehdot.

Palautamme asiakkaan myyntiehtojen mukaisesti ennakkoon perumista lipuista ja tarjoiluista rahat saldoksi asiakastilillesi. Mikäli et halua hyödyntää saldoa tuleviin esityksiin, voimme palauttaa lippujesi hinnan verkkokaupassa käyttämällesi maksutavalle. Lähetä meille sähköpostia ennen esitystä osoitteeseen liput@opera.fi, niin olemme sinuun yhteydessä.

3 tärkeintä turvaohjetta

Älä tule sairaana esitykseen

Voit perua liput ja tarjoilut jopa vielä 7 tuntia ennen esityksen alkua. Lue lisää lippujen peruuttamisesta ja tarkista poikkeukset myyntiehdoista. Peruttujen lippujen arvo palautuu asiakastilillesi ja voit käyttää saldon vielä kevään 2022 esityksiin tai tarjoiluihin.

Huolehdi hygieniasta

Käytä kasvomaskia. Käsien desinfiointiainetta on saatavilla kaikkien naulakoiden yhteydessä. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Jätä pieni rako

Pidä etäisyyttä kanssakatsojiin myös jonotustilanteissa. Seuraa opasteita ja vältä lähikontaktia. Saavuthan esitykseen ja katsomoon hyvissä ajoin. Noudata henkilökunnan ohjeita myös poistuessasi salista esityksen päätyttyä, niin vältät ruuhkat.

Muistilista esitykseen tulijalle

  • Suosittelemme tilaamaan tarjoilut etukäteen ruuhkien välttämiseksi. Tilaa tarjoilut verkkokaupassa viimeistään 24 tuntia ennen esitystä, puhelimitse ma–pe 10–18, la 12–18 tai asiakaspalvelupisteeltä ma–pe 14–19, la 12–18. Esityspäivänä voit tilata tarjoilut puhelimitse ma-pe oleviin esityksiin vielä samana päivänä klo 16 mennessä. Lauantaiesityksiin puhelintilaukset tulee tehdä perjantaina klo 16 mennessä.
  • Varmista että sinulla on oikea lippu. Voit tarkistaa paikkasi asiakastililtäsi tai Opera&Ballet-mobiilisovelluksesta.
  • Lataa tai tulosta koronapassi valmiiksi ennen vierailuasi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
  • Saavu ajoissa. Oopperatalon ovet aukeavat 1,5 tuntia ennen esityksen alkua. Koronapassi tarkistetaan taloon sisään tullessa ja liput katsomon ovilla.
  • Käytä kasvomaskia viranomaissuositusten mukaisesti koko Oopperatalossa asioimisen ajan.
  • Käsiohjelmia on myynnissä asiakaspalvelupisteissä Töölönlahden ja Mannerheimintien aulassa. Voit ostaa käsiohjelman käteismaksulla myös aulahenkilökunnalta.
  • Suosi ostoksissa korttimaksua.
  • Mene katsomoon paikallesi hyvissä ajoin, niin vältät ruuhkat.
  • Kun esitys päättyy, seuraa henkilökunnan ohjeita salista poistumiseen.

Henkilökuntamme opastaa sinua aina tarvittaessa. Olemme myös tehostaneet siivousta. Kosketuspintoja puhdistetaan myös esityksen aikana.