Skip to content

saapuminen

Saapuminen Oopperataloon

Oopperatalo sijaitsee Töölönlahden rannalla osoitteessa Helsinginkatu 58. Tällä sivulla kerromme kuinka pääset kätevimmin perille.

huomioithan mannerheimintien katutyöt

Mannerheimintien peruskorjaus aiheuttaa merkittäviä muutoksia liikenneyhteyksiin ja kulkureitteihin Oopperatalon lähiympäristössä. Varaudu pidempään matka-aikaan, poikkeusreitteihin ja mahdollisiin ruuhkiin. Tarkista omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta. Huomioi myös, että Oopperatalon läheisyydessä olevia suojateitä suljetaan 3.6. alkaen. Katso korvaavat suojatiet alla olevasta kartasta.

Näet ajantasaiset tiedot remontin etenemisestä Manskun katutyöt -sivustolta.

Oopperankujalle kääntymisessä rajoituksia autoille kesä-heinäkuussa

Oopperankujalle voi ajaa autolla Helsinginkadulta ainoastaan yhdestä suunnasta kesä-heinäkuun ajan. Ainoa ajoreitti Oopperankujalle kulkee Mannerheimintietä etelän suunnasta. Oopperankujalle kääntyville käytössä on ainoastaan Mannerheimintien oikeanpuolisin kaista. Kaistaa pitkin pääsee jatkamaan myös Helsinginkatua suoraan kohti itää.

Oopperankujan ajoreitin rajoitus alkaa maanantaina 3.6. ja kestää noin heinäkuun puoliväliin asti. Sen jälkeen Oopperankujalle kääntyminen palautuu normaaliksi, mutta muut poikkeusjärjestelyt risteyksessä jatkuvat.

Näet alla olevasta kartasta kaikki liikennejärjestelyt Oopperan risteyksessä kesällä 2024.

Sisäänkäynti päänäyttämön esityksiin

Oopperataloon on kaksi sisäänkäyntiä: pääsisäänkäynti Mannerheimintien puolella ja Töölönlahden sisäänkäynti Oopperankujan puolella. Jos olet tulossa päänäyttämöllä tai päälämpiössä olevaan esitykseen tai tapahtumaan, voit käyttää kumpaa tahansa sisäänkäynneistä. Pääsisäänkäynti Mannerheimintien puolella avataan yleensä 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua.

Saavu ajoissa paikalle, ihan viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Myöhästyneet eivät pääse saliin sisään esityksen ollessa käynnissä, vaan vasta väliajalla. Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla vierailustasi tulee mahdollisimman onnistunut.

Sisäänkäynti Alminsaliin ja lasten esityksiin

Käynti Alminsalin esityksiin ja lasten esityksiin sekä asiakaspalvelupisteelle tapahtuu Töölönlahden puolelta Oopperankujalta. Sieltä löydät myös esteettömän sisäänkäynnin taloon. Oopperankujan sisäänkäynti on lähtökohtaisesti avoinna asiakaspalvelumme aukioloaikojen mukaan.

esteetön sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Töölönlahden puolelta Oopperankujalta. Sisäänkäynnin vieressä on Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue, joka on tarkoitettu liikkumaesteisten pysäköintiin. Lue lisää esteettömyydestä Oopperatalossa.

asiakaspalvelu ja oopperashop

Asiakaspalvelupiste sekä fanikauppa Oopperashop sijaitsevat Oopperankujan sisäänkäynnin oikealla puolella. Oopperashop on avoinna asiakaspalvelupisteen aukioloaikoina. Esityspäivinä Oopperashop on avoinna 1. väliajan loppuun saakka. Jos esityksessä ei ole väliaikaa, Oopperashop menee kiinni esityksen alkaessa. 

Tarkista ajantasaiset aukioloajat.

suosi julkista liikennettä

Sujuvimmin saavut Oopperatalolle raitiovaunulla tai linja-autolla. Aulatiloissamme on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, joista voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen seuraavat lähtöajat lähimmillä pysäkeillä. Tarkista ajankohtaiset reitit ja aikataulut sekä tiedot matkalipuista HSL:n verkkopalvelusta. Voit hakea reittiä suoraan myös alla olevasta Reittioppaasta. Haettuasi reittiä siirryt HSL:n Reittioppaaseen.

Oopperaan ja Balettiin pääsee näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta sekä junalla että linja-autolla. Helsingin päärautatieasemalta kävelee Oopperatalolle noin 20 minuutissa Töölönlahden maisemareittiä pitkin. Voit etsiä linja-autoyhteyksiä esimerkiksi Matkahuollon verkkopalvelusta.

auto parkkiin

Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee noin 100 metrin päässä Oopperatalosta Mäntymäen kentällä (Mäntymäentie 1). Pysäköintialue on maksullinen maanantaista perjantaihin klo 21 saakka. Viikonloppuisin ja arkisin klo 21 jälkeen pysäköinti on maksutonta. Varaathan aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä alue palvelee Oopperatalon lisäksi mm. Töölön Kisahallin, Olympiastadionin ja Bolt Arenan asiakkaita sekä lähiseudun asukkaita.

Oopperatalon läheisyydessä Scandic Park- ja Crowne Plaza -hotellien alapuolella on myös maksullinen pysäköintihalli, P-Töölö. Voit katsoa muut lähimmät pysäköintialueet kartasta.

Oopperan ja Baletin oma pieni pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu vain liikkumisesteisten pysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Esityksen päätyttyä pysäköintialue on varattu takseille.

taksit

Taksitolppa palvelee asiakkaita Töölönlahden puoleisella sisäänkäynnillä esitysten päätyttyä.

pyörällä perille

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on sijoitettu kummankin sisäänkäynnin luo.

Oopperatalon läheisyydessä sijaitsee myös HSL:n kaupunkipyöräasema.

lähialueen kartta

tutustu tiloihin

Voit tutustua Oopperatalon yleisötiloihin tutkimalla oheisia pohjakarttoja. Maksuton vaatesäilytys sekä wc-tiloja on sijoitettu sekä Mannerheimintien että Töölönlahden puoleisten sisäänkäyntien läheisyyteen. Esteettömät wc:t toimivat myös unisex-wc-tiloina. Oopperaravintolan tarjoilutiskit sijaitsevat päälämpiön molemmissa päädyissä, Alminsalin lämpiössä, parvilämpiössä sekä Ainon aulassa. Lue lisää Oopperaravintolan palveluista ja myyntitiskien aukioloajoista.

Jos haluat tarkistaa ennen saapumistasi, missä paikkasi katsomossa sijaitsee, voit tutkia Näyttämöt-sivullamme olevia paikkakarttoja. Sekä päänäyttämön että Alminsalin katsomoissa penkkirivien päädyissä on rivinumeroinnit, ja istumapaikan numerot löytyvät istuimista.