Skip to content

saapuminen

Saapuminen Oopperataloon

Oopperatalo sijaitsee Töölönlahden rannalla osoitteessa Helsinginkatu 58. Tällä sivulla kerromme kuinka pääset kätevimmin perille.

Huomioithan Mannerheimintien katutyöt

Mannerheimintien katutyö Kiasman ja Oopperan välillä aiheuttaa muutoksia liikenneyhteyksiin maaliskuusta 2023 alkaen. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta, ja matka-aika kaikilla linjoilla pitenee muutamia minuutteja. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta.

Ajoyhteydet Meilahden ja Sörnäisten suunnista Mäntymäenkentän pysäköintialueelle säilyvät ennallaan, mutta omalla autolla liikkuessa kannattaa varautua mahdollisiin ruuhkiin.

Huomioithan myös, että Mannerheimintien ylittävä suojatie Oopperatalon edustalta kohti Runeberginkatua (ravintola Carelian kulma) sulkeutuu viikolla 11. Lue lisää Manskun katutyöt -sivustolta.

Sisäänkäynti päänäyttämön esityksiin

Oopperataloon on kaksi sisäänkäyntiä: pääsisäänkäynti Mannerheimintien puolella ja Töölönlahden sisäänkäynti Oopperankujan puolella. Jos olet tulossa päänäyttämöllä tai päälämpiössä olevaan esitykseen tai tapahtumaan, voit käyttää kumpaa tahansa sisäänkäynneistä.

Pääsisäänkäynti Mannerheimintien puolella avataan yleensä 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Saavuthan esitykseen ajoissa. Myöhästyneet eivät pääse saliin sisään esityksen ollessa käynnissä, vaan vasta väliajalla. Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla vierailustasi tulee mahdollisimman onnistunut.

Sisäänkäynti Alminsaliin ja lasten esityksiin

Käynti Alminsalin esityksiin ja lasten esityksiin sekä asiakaspalvelupisteelle tapahtuu Töölönlahden puolelta Oopperankujalta. Sieltä löydät myös esteettömän sisäänkäynnin taloon. Oopperankujan sisäänkäynti on lähtökohtaisesti avoinna asiakaspalvelumme aukioloaikojen mukaan.

esteetön sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Töölönlahden puolelta Oopperankujalta. Sisäänkäynnin vieressä on Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue, joka on tarkoitettu liikkumaesteisten pysäköintiin. Lue lisää esteettömyydestä Oopperatalossa.

asiakaspalvelu ja oopperashop

Asiakaspalvelupiste sekä fanikauppa Oopperashop sijaitsevat Oopperankujan sisäänkäynnin oikealla puolella. Oopperashop on avoinna asiakaspalvelupisteen aukioloaikoina.

Tarkista ajantasaiset aukioloajat.

suosi julkista liikennettä

Sujuvimmin saavut Oopperatalolle raitiovaunulla tai linja-autolla. Aulatiloissamme on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, joista voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen seuraavat lähtöajat lähimmillä pysäkeillä. Tarkista ajankohtaiset reitit ja aikataulut sekä tiedot matkalipuista HSL:n verkkopalvelusta. Voit hakea reittiä suoraan myös alla olevasta Reittioppaasta. Haettuasi reittiä siirryt HSL:n Reittioppaaseen.

Oopperaan ja Balettiin pääsee näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta sekä junalla että linja-autolla. Helsingin päärautatieasemalta kävelee Oopperatalolle noin 20 minuutissa Töölönlahden maisemareittiä pitkin. Voit etsiä linja-autoyhteyksiä esimerkiksi Matkahuollon verkkopalvelusta.

auto parkkiin

Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee noin 100 metrin päässä Oopperatalosta Mäntymäen kentällä (Mäntymäentie 1). Pysäköintialue on maksullinen arkisin klo 21 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Varaathan aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä alue palvelee Oopperatalon lisäksi mm. Töölön Kisahallin, Olympiastadionin ja Bolt Arenan asiakkaita sekä lähiseudun asukkaita.

Oopperatalon läheisyydessä Scandic Park- ja Crowne Plaza -hotellien alapuolella on myös maksullinen pysäköintihalli, P-Töölö. Voit katsoa muut lähimmät pysäköintialueet kartasta.

Oopperan ja Baletin oma pieni pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu vain liikkumisesteisten pysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Esityksen päätyttyä pysäköintialue on varattu takseille.

taksit

Taksitolppa palvelee asiakkaita Töölönlahden puoleisella sisäänkäynnillä esitysten päätyttyä.

pyörällä perille

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on sijoitettu kummankin sisäänkäynnin luo.

Oopperatalon läheisyydessä sijaitsee myös HSL:n kaupunkipyöräasema.

lähialueen kartta

tutustu tiloihin

Voit tutustua Oopperatalon yleisötiloihin tutkimalla oheisia pohjakarttoja. Maksuton vaatesäilytys sekä wc-tiloja on sijoitettu sekä Mannerheimintien että Töölönlahden puoleisten sisäänkäyntien läheisyyteen. Esteettömät wc:t toimivat myös unisex-wc-tiloina. Oopperaravintolan tarjoilutiskit sijaitsevat päälämpiön molemmissa päädyissä, Alminsalin lämpiössä, parvilämpiössä sekä Ainon aulassa. Lue lisää Oopperaravintolan palveluista ja myyntitiskien aukioloajoista.

Jos haluat tarkistaa ennen saapumistasi, missä paikkasi katsomossa sijaitsee, voit tutkia Näyttämöt-sivullamme olevia paikkakarttoja. Sekä päänäyttämön että Alminsalin katsomoissa penkkirivien päädyissä on rivinumeroinnit, ja istumapaikan numerot löytyvät istuimista.