Skip to content

Näyttämöt

Tutustu näyttämöihimme

Oopperatalossa on kaksi näyttämöä, suuri päänäyttämö sekä pienempi Alminsalin näyttämö. Tällä sivulla pääset tutustumaan näyttämöihimme ja saat vinkkejä paikanvalintaan.

Päänäyttämö

Päänäyttämön katsomossa on 1 300 paikkaa. Permannon paikat nousevat kohti takarivejä. Noususta johtuen viimeisen eli 19. rivin reunimmaisille paikoille ei näy tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen osa aivan kokonaan. Myös parvilta näkee ja kuulee mainiosti, mutta turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä.

Huomaathan, että 3. parvi on hyvin korkealla. Suosittelemme valitsemaan paikan muualta, mikäli et pidä korkeista paikoista.

Päänäyttämön permannolle on asennettu induktiosilmukka. Täällä voit tutustua induktiosilmukan kuuluvuuskarttaan (siirryt toiseen palveluun).

Päänäyttämö kuvattuna vasemmalta etupermannolta.

Missäpäin katsomoa kannattaa istua?

Kokeile pisteitä painamalla, millainen näkyvyys näyttämölle on eri puolilta katsomoa. Jos haluat nähdä esiintyjien ilmeet, puvut tai vaikkapa lavastuksen yksityiskohdat läheltä, kannattaa suosia permannon etuosaa. Tämä on hyvä paikka myös lasten kanssa. Jos taas haluat hahmottaa koko näyttämökokonaisuuden kerralla tai keskittyä musiikkiin, kannattaa suosia parvia.

Päänäyttämön istumapaikat on hinnoiteltu kahdeksaan hintaluokkaan. Hinnoitteluun vaikuttavat mm. näkyvyys ja kuuluvuus, etäisyys näyttämöltä, mahdolliset turvakaiteet sekä teoksen ohjaukselliset valinnat. Niinpä kaikkein edullisimmissa hintaryhmissä näkyvyys näyttämölle voi olla rajoitettua, ja samassa hintaluokassa voi olla paikkoja eri puolilla salia. Lisää paikkojen hinnoittelusta voit lukea myynti- ja toimitusehdoistamme.

Katsomokartta

Paikkakuva vaihdettu

alminsali

Alminsalissa esitetään kausittain niin kokoillan oopperoita, lyhyempiä lastenesityksiä kuin vierailevien ryhmien teoksia. Salissa on esityksestä riippuen 200–500 paikkaa. Alminsali on nimetty Kansallisoopperan pitkäaikaisen johtajan Alfons Almin mukaan.

Alminsali kuvattuna näyttämöltä katsomoon.

Esteettömät paikat

Päänäyttämön katsomossa pyörätuolipaikat sijaitsevat 1. parven aitioissa 3 ja 4 sekä 2. parven aitioissa 1, 2, 3 ja 4. 1. ja 2. parvelle pääsee hissillä, mutta permannolle ja 3. parvelle pääsee vain portaita kulkemalla. Portaita reunustavat kaiteet.

Myös Alminsalissa on pyörätuolipaikkoja, ja esteetön kulku saliin tapahtuu oman hissin kautta.

Esteettömät paikat 2. parven aitioissa 1 ja 4 ovat ostettavissa verkkokaupasta. Muut esteettömät paikat ovat myynnissä ainoastaan asiakaspalvelumme kautta.

Täältä löydät lisätietoa siitä, miten vierailet Oopperatalossa esteettömästi.

Lämpiötilojen pohjakartat

Kuvista pääset tutustumaan Oopperatalon yleisötilojen pohjakarttoihin ja palveluihin. Voit tutkia karttoja myös pdf-muodossa, jolloin saat avattua ne isommiksi.