Skip to content

meistä

Meistä – esittelyssä Ooppera ja Baletti

Tällä sivulla voit lukea lisää toiminnastamme sekä tutustua Oopperan ja Baletin väkeen.

Kaikkien suomalaisten taidelaitos

Tarjoamme ooppera- ja balettiesityksiä sekä muita tapahtumia kaikenikäisille. Vierailuesitykset, koululaisoopperat, esitystallenteet ja suoratoistot sekä televisioinnit ja radioinnit vievät toimintaa kaikkialle Suomeen ja maailmalle.

Henkilöstömäärältämme olemme keskisuuri ooppera- ja balettitalo. Kuukausipalkkaisia työntekijöitä on noin 550, 33 eri maasta. Oopperalaulajia on sekä solisti- että kuorotehtävissä 58, tanssijoita 86 ja orkesterimuusikoita 104. Lisäksi esityksissä kuullaan ja nähdään suuri joukko sekä kotimaisia että ulkomaisia vierailijoita. Oopperatalossa työskentelee myös erilaisten käsityöammattien huippuosaajia suutareista metallityöntekijöihin.

Vuosittain tuomme näyttämölle yleensä neljä uutta oopperaensi-iltaa ja kolme balettiensi-iltaa. Lisäksi esitämme aiemmin ohjelmistoon tulleita teoksia, joten ohjelmamme vaihtuu viikoittain ja esityskauden aikana nähdään jopa kymmeniä eri teoksia. Tunnettujen klassikoiden ohella esitämme myös uutta oopperaa ja tanssia sekä erityisesti kotimaisia uutuuksia.

Suomen ainoan ammattimaisen oopperan toiminta alkoi vuonna 1911, ja baletti perustettiin 1922. Esityspaikkana oli pitkään pieni Aleksanterin teatteri, kunnes 1993 avattiin nykyinen ajanmukainen Oopperatalo.

ooppera ja baletti lukuina

548

Kuukausipalkkaista työntekijää

33

Kansallisuutta

251

Esitystä

3

paikkakuntaa

105112

Kävijää

130000

yleisökontaktia

*luvut vuodelta 2021

Tutustu henkilöstöömme

esitystietokanta encore

balettioppilaitos

nauti esityksistä virtuaalisesti

Tutustu myös näihin