Skip to content

Yleisötyö

Täydennyskoulutus ja aikuiset

Tällä sivulla kerromme, minkälaisia koulutuksia, tapahtumia ja palveluja tarjoamme aikuisille asiakkaille.

tutustu tarjontaamme

Opettajien tukena

Taiteen teemapäivässä opettajat pääsevät tutustumaan oopperan tai baletin toimintaan ja perehtymään illan esitykseen eri oppiaineille suunnattujen työpajojen kautta. Tavoitteena on, että opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia eheyttävään ja moniaineiseen opetukseen. Teemapäivien aiheet vaihtelevat kausittain.

Nauti maksutta

Seniorit, lämpimästi tervetuloa iloisiin ja rentoihin Oopperan teetansseihin! Teetanssit järjestetään useimmiten kuukauden ensimmäisenä tai toisena keskiviikkona Oopperatalon päälämpiössä. Tarkista teetanssien ajankohdat täältä. Musiikista vastaavat vaihtuvat kokoonpanot ja solistit. Teetansseja voi seurata myös suorina verkkolähetyksenä Stage24-palvelussamme.

Musiikkia lämpiössä -konserttisarjassa kuullaan musiikin helmiä Kansallisoopperan orkesterin muusikkojen tai oopperalaulajien esittäminä. Konsertit järjestetään lauantai-iltapäivisin. Konserttien ohjelmat ja esiintyjät julkaistaan konserttiviikolla konserttien omalla sivulla.

Koeyleisöksi pääharjoituksiin ryhmän tai Kulttuurikaverin kanssa

Viimeisiä harjoituksia ennen esitystä kutsutaan pääharjoituksiksi. Tarjoamme kouluille ja muille erityisryhmille mahdollisuuden tulla pääharjoituksiin koeyleisöksi. Pääharjoituksiin ilmoittaudutaan etukäteen annetun aikataulun mukaan pääharjoitusten omalla sivulla olevalla lomakkeella. Lue lisää pääharjoituksista.

Voit tulla Oopperan ja Baletin pääharjoitukseen myös yhdessä kulttuurikaverin kanssa! Kulttuurikaverin seura on maksutonta. Helsingissä ja Espoossa toimii kulttuurikavereita, Vantaalla puolestaan kulttuuriluotseja. Tutustu Kulttuurikaveripalveluun.

Kurkista kulissien taakse opastetulla kierroksella

Ilta näyttämöllä on teokselle vain jäävuoren huippu – työpajoissa, verstaissa ja harjoitustiloissa on uurastettu jo paljon ennen ensi-iltaa. Opastetulla kierroksella näet Oopperatalon arkea ja huomaat, miten paljon erilaista osaamista kätkeytyy onnistuneen esityksen taakse. Suomenkieliset opaskierrokset kestävät noin tunnin. Osta lippu kiertokäynnille verkkokaupasta.

suosituksemme ensikertalaisille