Skip to content

Taiteen teemapäivä

Missä
Oopperatalo
Genre
Muut
Hinnat
80 €

Eväitä monialaiseen opetukseen

Taiteen teemapäivässä tutustutaan oopperan tai baletin toimintaan ja perehdytään illan esitykseen eri oppiaineille suunnattujen työpajojen kautta. Tavoitteena on, että opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia eheyttävään ja moniaineiseen opetukseen. Teemapäivä huipentuu illan esitykseen. Teema vaihtelee kausittain.

Seuraava Taiteen teemapäivä järjestetään 3. helmikuuta 2024. Taiteen teemapäivä avaa asiantuntijoiden opastuksella, miten tanssia ja liikettä voidaan käyttää tarinan ja tunteiden välittäjänä. Päivän ohjelmaan kuuluvat tanssija ja koreografi Teemu Tainion toiminnallinen työpaja, jossa heittäydytään baletin maailmaan improvisaatioharjoituksin, Suomen kansallisbaletin tuotantosuunnittelija Jutta Mustakallion teosesittely illan esityksestä sekä kierros Kansallisoopperan ja -baletin tiloissa. Päivä huipentuu Romeo ja Julia -balettiesitykseen

ilmoittautuminen alkaa 15.11.

taiteen teemapäivä 3.2.2024, ohjelma

Tanssi ja liike tarinankerronnan välineenä 

13:00 Ilmoittautuminen

13:15 Romeo ja Julia -teosesittely ja johdatus baletin liikekieleen
Jutta Mustakallio, Kansallisbaletin tuotantosuunnittelija

14:00 Romeo ja Julia liikuttaa! – miten ilmaista tunteita liikkeen keinoin -työpaja
Teemu Tainio, tanssija ja koreografi

16:00 Ruokailu

16:45 Kiertokävely Oopperatalossa

17:45 Kansallisoopperan ja -baletin yleisötyön esittely

18:00 Kahvi

19:00 Romeo ja Julia päänäyttämöllä

Muutokset mahdollisia. Osallistujat jaetaan tarvittaessa ryhmiin, jolloin ohjelman järjestys saattaa hieman poiketa yllä ilmoitetusta.

Tutustu myös näihin