Skip to content

Haemme ooppera- ja tanssiryhmiä yhteistyöhön syksylle 2025

Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa suomalaisille ooppera- ja tanssitaiteen vapaan kentän toimijoille mahdollisuuden päästä tuotannolliseen yhteistyöhön Oopperan ja Baletin kanssa. Haemme nyt ehdotuksia syksylle 2025. Yhteistyömuoto on tarkoitettu valtionosuuden ulkopuolella toimiville ryhmille, ja sen tarkoituksena on tukea ja näyttää erilaisia ooppera- ja tanssitaiteen muotoja Suomessa. 

Yhteistyönäyttämönä toimii Oopperatalon Alminsali, joka on yksi harvoja orkesterimontullisia teatterisaleja Helsingissä ja erinomainen näyttämö pienimuotoisille oopperaesityksille. Alminsali soveltuu tekniikaltaan erinomaisesti myös tanssinäyttämöksi. 

Vierailija vastaa teoksen esitysten tuottamisesta, harjoittamisesta ja toteuttamisesta sekä mm. oman henkilökuntansa ja muun palveluksessaan olevan henkilöstön palkoista ja palkkioista. Kansallisooppera ja -baletti vastaa tiloista sekä oman teknisen henkilökuntansa palkoista (pl. mahdolliset ylityöt). Emme peri valitulta ryhmältä tilavuokraa Alminsalista. Lipputuloista 80 % menee vierailevalle ryhmälle ja 20 % Kansallisoopperalle ja -baletille. Osapuolten vastuut sekä kulujen ja tulojen jakaminen määritellään tarkemmin yhteistyösopimuksessa. 

Oopperan ja Baletin taiteelliset johtajat valitsevat yhteistyötuotannot taiteellisin perustein.

Ajanjaksot, joita voimme tarjota yhteistyöhön ovat  

29.9.–4.10.2025 tai 13.–18.10.2025 – Tanssituotanto
15.–20.9.2025 tai 17.–22.11.2025 – Oopperatuotanto

Lähtökohtaisesti mahdollisia harjoitus- ja esityspäiviä ovat sunnuntaita lukuun ottamatta kaikki viikonpäivät.  

ehdota esitystä 31.5. mennessä

Hakuaika alkaa 2.5. ja päättyy perjantaina 31.5.2024. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostitse alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Oopperatuotannot

Vapaamuotoiset ehdotukset sisällöiksi oopperatuotantojen osalta, aikataulutoiveet, mahdolliset linkit esitystallenteisiin yms. materiaaleihin pyydetään toimittamaan englanninkielisinä oopperan taiteellisen johtajan assistentille Mona Gartzille mona.gartz[at]opera.fi 31.5.2024 mennessä.

Tanssituotannot

Tanssituotantojen ehdotukset (esim. aikataulutoiveet ja mahdolliset linkit esitystallenteisiin yms. materiaaleihin) pyydetään toimittamaan suomenkielisinä baletin taiteellisen johtajan assistentille Elisabeth Randonelle elisabeth.randone[at]opera.fi 31.5.2024 mennessä. 

Lisätietoja oopperatuotannoista antavat taiteellinen suunnittelupäällikkö Tiina-Maija Koskela tiina-maija.koskela[at]opera.fi ja tanssituotannoista taiteellinen suunnittelupäällikkö Sampo Kivelä sampo.kivela[at]opera.fi.