Siirry sisältöön

Hannu Lintu on ollut Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari syksystä 2013 alkaen. Hänet on nimitetty Suomen kansallisoopperan ylikapellimestariksi tammikuusta 2022 alkaen.

Kaudella 2019-2020 Lintu vierailee johtamassa mm. Montrealin, Detroitin, Chicagon ja Bostonin Sinfoniaorkestereita, Orchestre de Paris’ta ja Hollanin Radion Sinfoniaorkesteria. Viime aikojen konsertteihin ulkomailla kuuluvat debyytit Bostonin sinfoniaorkesterin ja Unkarin kansallisen filharmonisen orkesterin kanssa, sekä vierailut Baltimoren, St Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkesterien, New Japan Philharmonic Orchestran, Singaporen sinfoniaorkesterin ja NDR Elbphilharmonie-orkesterin johtajana.

Lintu opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensiksi sellon- ja pianonsoittoa ja myöhemmin orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän osallistui Myung-Whun Chungin mestarikursseille L’Accademia Musicale Chigianassa Sienassa ja voitti ensimmäisen palkinnon Pohjoismaisessa kapellimestarikilpailussa Bergenissä vuonna 1994. Hän on levyttänyt mm. Ondine-, BIS-, ja Hyperion-levymerkeille.

Info

Hannu Lintu, photo Veikko Kähkönen
Vieraileva kapellimestari
Hannu Lintu