Skip to content

Ylikapellimestari

Hannu Lintu

Esittely

Hannu Lintu sai ensi sysäyksen kapellimestarin uralleen 11-vuotiaana Savonlinnan Oopperajuhlilla, Verdin Don Carloksen esityksessä, jota hän oli perheineen seuraamassa. Näyttämötapahtumat unohtuivat, kun nuori sellonsoittaja seurasi herkeämättä toimintaa orkesterimontussa. Kiinnostus oopperaan muodostui osaksi hänen muusikkouttaan jo tuolloin.

Oopperat eivät näytelleet isoa osaa vielä Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, mutta Lintu sai pian opintojensa päättymisen jälkeen ohjausta ja neuvoja moniin teoksiin Ulf Söderblomilta. Läheisimmäksi oopperasäveltäjikseen hän on maininnut Wagnerin, Verdin, Richard Straussin ja Alban Bergin.

Oopperakapellimestarina Hannu Lintu haluaa olla mukana mahdollisimman varhain teosta valmistettaessa. Hän haluaa tutustua tarkasti ohjaajan suunnitelmiin, osallistuu mielellään musiikki- ja ohjausharjoituksiin, käy tutkimassa lavasteita ja yrittää kasvaa sisään produktioon alusta asti.

Toisella kaudellaan 2022–2023 Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina hän johtaa kolme ensi-iltaa. Ohjelmassa ovat Valkyyria syksyllä 2022 sekä Turandot ja Siegfried keväällä 2023. Vierailukonsertteja hän johtaa Pariisissa, Amsterdamissa, Lissabonissa, Lontoossa, Berliinissä, New Yorkissa, St Louisissa ja Montrealissa.

Lisää tietoa on Hannu Linnun kotisivuilla.

Tulevat esitykset