Skip to content

sångare

Programmet för unga sångare

Hösten 2022 lanserade Finlands nationalopera ett nytt program för att förstärka unga sångares professionella utveckling. Louise och Göran Ehrnrooths stiftelse är programmets grundande partner. De operasångare som väljs ut genom ansökningar och provsjungning anställs vid Nationaloperan för en säsong i taget med ett tidsbegränsat solistpraktikantavtal och de uppträder i verk på huvudscenen.

Ansökan till Programmet för unga sångare för sesongen 2025-2026 startar den 26 augusti 2024. Mer detaljerad information om ansökan, publiceras på denna sida senare i början av höstsäsong.

Programmets sångare

De första sångarna som valdes till programmet för unga sångare under spelåret 2023–2024 är sopranerna Iris Candelaria och Elisaveta Rimkevitch. De fortsätter i programmet också under säsongen 2024–2025, tillsammans med den nya sångaren Jussi Vänttinen.

Vi gratulerar Nationaloperan för de ypperliga valen bland många högklassiga sökande. Vi se fram emot att Programmet för unga sångare i och med dessa val nu kommer igång.

– GEORG EHRNROOTH, styrelseordförande för Louise & Göran Ehrnrooths Stiftelse

”I en framgångsrik operasångares yrke ingår färdigheter som man bara kan lära sig av andra, erfarna sångare på internationell nivå. Nationaloperans program för unga sångare ger utmärkta möjligheter att vägleda, sporra och inspirera unga musiker på scenkonstens alla delområden. Jag ser verkligen fram emot att delta i projektet!”

– HANNU LINTU, chefdirigent vid Finlands nationalopera och -balett

stöd Programmet för unga sångare

Med din donation till Programmet för unga sångare vid Nationaloperan stöder du den professionella utvecklingen för operasångare i början av sin yrkeskarriär.

Frågor?

Närmare information om programmet: chef för externa relationer Lauri Pokkinen, lauri.pokkinen@opera.fi

Se också