Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 5 h
2 väliaikaa (30 min)
10 esitystä
29.1.2021 – 20.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-139 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

RING jatkuu elokuussa 2022

Koronatilanteesta johtuen kaikki jäljellä olevat RING-tetralogian osat siirtyivät. Valkyyrian ensi-ilta siirtyy elokuulle 2022, ja näin ollen myös toukokuulle 2021 suunniteltu Siegfried siirtyy esitettäväksi myöhemmin. Seuraavien teosten paikkaa kartoitetaan tällä hetkellä. Liput Valkyyrian esityksiin syksyllä 2022 tulevat myyntiin keväällä 2022.

Aikataulumuutosten seurauksena teosten kapellimestarit vaihtuvat. Ylikapellimestari Hannu Lintu johtaa loput kolme teosta: Valkyyrian, Siegfriedin ja Jumalten tuhon.

Ooppera sankaruuden synnystä

Saagan toinen osa

Ylijumala Wotan vahvistaa Valhallaa ja siittää maailmaan valkyyrioita, jotka keräävät sotien sankareista parhaat Valhallan vartijoiksi. Taistelussa hurjaa Hundingia vastaan Wotan joutuu antamaan valan, että hän uhraa jumalten järjestykselle poikansa Siegmundin.

Ristiriitojen ja sodan keskeltä Valkyyriasta nousee myös suuren rakkauden juonne, Siegmundin ja Sieglindin intohimo. Heidän tarinansa on alku Siegfriedille, Ring-saagan kolmannelle osalle.

Suosittelemme teosta yli 12-vuotiaille.

Esitykset ja liput

5 h
2 väliaikaa (30 min)
10 esitystä
29.1.2021 – 20.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-139 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 29.1.2021
klo 17:00
ma 1.2.2021
klo 17:00
ke 3.2.2021
klo 17:00
pe 5.2.2021
klo 17:00
ti 9.2.2021
klo 17:00
to 11.2.2021
klo 17:00
la 13.2.2021
klo 15:00
ti 16.2.2021
klo 17:00
to 18.2.2021
klo 17:00
la 20.2.2021
klo 15:00

#Valkyyria #Ring #FNORing

Ringin toinen osa Valkyyria on samaistuttava tarina sodasta, pelosta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Toiseen maailmansotaan viittaava visuaalisuus, psykologinen tarkkuus ja vetävä juoni pitävät katsojat otteessaan kuin tämän päivän parhaat draamasarjat.

Anna Kelo

Uusi suomalainen Ring

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus ja oopperan historian suurin teos. Myyttiseen maailmaan sijoittuva tetralogia kertoo rakkaudesta, vihasta, vallasta ja ahneudesta. Nyt se saa uuden tulkinnan suomalaisten huipputekijöiden käsissä.

Tekijät

MUSIIKKI
Richard Wagner
MUSIIKINJOHTO
OHJAUS
Anna Kelo
LAVASTUS, VALAISTUS- JA VIDEOSUUNNITTELU
Mikki Kunttu
PUVUT
Erika Turunen

Juoni

Valhallasta lähtenyt Wotan kulkee luomassa uutta sukua, joka ei ole sidoksissa jumaliin ja joka täyttäisi paremmin jumalten jättämän perinnön. Hän on siittänyt maailmaan valkyyrioita, jotka keräävät taistelutantereilta sankareita vartioimaan Valhallaa Alberichin hyökkäyksiä vastaan.

Muukalainen pelastautuu pakomatkallaan Hundingin taloon. Hundingin vaimo tarjoaa tulijalle virkistävää juomaa. Hundingin tultua kotiin vieras kertoo itsestään; hänen äitinsä oli surmattu, kaksoissisar ryöstetty ja hän oli eksynyt isästään. Nyt häntä ajetaan takaa, sillä hän oli surmannut taistelussa veljekset. Hundingille selviää, että muukalainen on juuri hänen etsimänsä mies. Hän tarjoaa kuitenkin vieraalle yösijaa, mutta aamun koittaessa tämän on valmistauduttava taisteluun.

Hundingin vaimo kertoo vieraalle miekasta, jonka yksisilmäinen vaeltaja on iskenyt puuhun. Kukaan ei ole saanut miekkaa irti, mutta muukalainen onnistuu vetämään sen irti. Lopulta ilmenee, että he ovat kaksoset: Siegmund ja Sieglinde. Heidän välilleen syttyy rakkaus.

Wotan käskee valkyyriatyttärensä Brünnhilden suojella Siegmundia Hundingin väen ajaessa häntä takaa. Fricka taas vaatii avioliiton suojelijana oikeutta Hundingille, joten Wotan joutuu uhraamaan poikansa säilyttääkseen jumalten säätämän järjestyksen. Brünnhildelle Wotan kertoo ristiriitansa: se, jonka tehtävänä on suojella lakia, ei voi vaatia vapautta. Brünnhilde haluaisi pelastaa Siegmundin, mutta Wotan uhkaa häntä rangaistuksella.

Taistelussa Wotanin kanssa Siegmundin miekka pirstoutuu Wotanin keihääseen. Siegmund saa surmansa. Brünnhilde pakenee Sieglinden kanssa pelastaakseen Wotanin jälkeläisen.

Valkyyriat keräävät sodan jälkeen kaatuneita Valhallaa varten. Brünnhilde tuo mukanaan Sieglinden, eivätkä Valkyyriat uskalla suojella heitä Wotanilta. Siksi Brünnhilde antaa Sieglindelle Notung-miekan pirstaleet ja lähettää hänet tuntemattomaan.

Brünnhilde ottaa vastaan Wotanin rangaistuksen Siegmundin suojelemisesta: uni, josta Brünnhilden voi herättää ensimmäinen mies, joka hänet näkee.

Katso saagan ensimmäinen osa maksutta verkossa

Stage24-videopalvelu
Richard Wagner: Reininkulta; Jukka Rasilainen; Photo Ralph Larmann

Reininkulta