Skip to content
Stage24

Siegfried

Myyttisiin mittoihin kasvanut sankaritarina. Katso Ringin kolmas osa Siegfried tallenteena Stage24-palvelussa.

Siegfried

Ring-sarjan kolmas osa kulkee nykyajan levottomassa mielenmaisemassa. Sisarusten välisestä rakkaudesta syntynyt Siegfried ei tunne pelkoa. Hän taistelee takaisin reininkullasta taotun sormuksen ja asettuu ylijumala Wotanin tielle.
Stage24

Siegfried: teosesittely

Myyttisiin mittoihin kasvanut sankaritarina. Kuuntele Siegfriedin teosesittely kätevästi podcastina Stage24-palvelussa!

Jumalten tuho

Jumalten ja ihmisten ylle langetettu kirous poistuu maailmasta vasta, kun janottu sormus on jälleen Reinintyttärillä. Jumalten tuho huipentaa suuren Ring-tetralogian.
Stage24

Siegfried

Siegfriedin sadunomainen tarina kulkee nykyajan levottomassa mielenmaisemassa. Katso traileri Stage24-palvelussa!
Stage24

Joutsenlammen historiaa Suomessa

Joutsenlampi oli kaikkien aikojen ensimmäinen baletti Suomalaisessa Oopperassa vuonna 1922 ja ensimmäinen baletti uuden oopperatalon avajaisissa 1993.

Joutsenlampi

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Teoksella on pitkä historia myös Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan vuonna 1922.
Stage24

”Ring on yksi taiteen historian merkittävimpiä rakennelmia”

Kansallisoopperan Ring-tetralogia jatkuu kolmannella osalla Siegfriedillä maaliskuussa 2023. Lue ylikapellimestari Hannu Linnun ajatuksia Ringistä.

Ring – maailman suurin oopperasaaga

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus, jota pidetään yhtenä länsimaisen taiteen merkkipaaluista. Tutustu työryhmään.
Stage24

Joutsenlampi: teosesittely

Sydämellisesti tervetuloa teosesittelyn pariin! Esittelyvuorossa on Pjotr Tšaikovskin baletti Joutsenlampi. Nyt nähtävän uuden version koreografiasta vastaa David McAllister, jonka näkemys pohjautuu 1800-luvun lopulla ensi-iltansa saaneeseen Marius Petipan ja Lev Ivanovin versioon. Teoksen näyttävästä lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Gabriela Tylešová. Kalle Ropposen suunnittelema valaistus luo vaikuttavat tunnelmat niin mystiselle lammelle kuin värikkääseen kolmannen näytöksen juhlakohtaukseen ja...