Skip to content

So You Think You Can Muuv?

Längd
1 t 30 min
Var
Scen utanför Operan
Genre
För barn

Streetdans och balett med yrkesdansare

Fartfyllda workshoppar inspirerar årskurserna 5 till 9 till dans och till att skapa egna koreografier tillsammans med yrkesdansare.

En föreställning som kombinerar klassisk balett och streetgenrer bildar tillsammans med arbetet i små grupper en helhet som gör dansen till en naturlig del av skoldagen.

So You Think You Can Muuv? arrangeras nästa gången hösten 2024. Anmälning till höstens workshoppar har avslutats.

Se Muuv-koreografin på videon

Hela Finland rör på sig

Den unga behöver motivation för att röra på sig. Och motivationen behöver inspiration. Dansworkshopparna So You Think You Can Muuv? inspirerar de unga deltagarna. Yrkesdansare visar med sitt exempel hur roligt och lätt det kan vara att röra på sig. Workshopparnas utgångspunkter är en dansuppvisning samt ett sporrande tillfälle för de unga att själva röra på sig. All rörelse är dans och alla har rätt att röra på sig. Varje deltagares idé är värdefull.

Dansworkshoppar So You Think You Can Muuv? lockar skoleleverna att röra på sig spontant och fördomsfritt.

Våra dansworkshoppar stödjer elevernas välbefinnande, deras fysiska, sociala och psykiska funktionsförmåga och bidrar till en positiv inställning till den egna kroppen.

Workshopparna ger eleverna en viktig, ofta mycket positiv upplevelse

som stödjer och skapar grunden för en rörlig livsstil. Varje elev får tillfälle att förverkliga sig själv och göra rörelser utgående från sina egna förutsättningar, sin förmåga och vilja.

Sedan 2014, So You Think You Can Muuv? workshops har anordnats i hundratals skolor över hela Finland. Workshopen bygger på koreografen Ville Valkonens koncept och koreografi.

Workshoppar hösten 2024

Workshopparna So You Think You Can Muuv? är avsedda för skolklasserna 5-9. Workshopparna arrangeras i huvudstadsregionen och då och då på andra orter. En workshop tar ca 1 h 15 min. De ordnas i skolans gymnastiksal och börjar i allmänhet kl. 9. Det börjar med en dansuppvisning (10 min), som alla elever i skolan och personalen är välkomna till.

Anmälning till höstens workshoppar har avslutats. Deltagande skolor väljs i den ordning de har anmält sig. Skolor, regioner och städer som inte tidigare deltagit i en workshop har företräde.

Ytterligare information: Sonja Lipponen, sonja.lipponen[at]opera.fi, tfn 050 430 8093.

galleri

medverkande

Finlands Nationalballet och Ballet Finland i samarbete.

KOREOGRAFI Ville Valkonen

KOREOGRAFI, DANSUPPVISNING Katerina Torp och Tuomas Hyvönen