
operarestaurangen
Operans och Balettens middagsmenyer
Välkommen att bekanta dig med Operans och Balettens nya middagsmenyer. Under hösten 2025 är det möjligt att njuta av middag i samband med utvalda föreställningar på fredagskvällar.
Njut av en middag före föreställningen
Operans och Balettens nya middagsmenyer lyfter din kväll till nya höjder. Läckra menyer serveras på Lounge Parvi på den valda föreställningsdagen från och med kl 17.
Menyerna som erbjuds i samband med operaföreställningarna är En midsommarnattsdröm, Höstsonaten och Winter Story. Menyerna är säsongsanpassade och lyfter fram de bästa råvarorna för årstiden. Förrätt och dessert serveras från buffé, medan huvudrätten serveras som tallriksportion. Vid balettföreställningarna serveras den glada menyn Pas de tapas, som är en kombination av tidlösa favoriter och säsongens bästa smaker. Pas de tapas serveras från buffébord. På nyårsafton den 31.12 serverar vi den festliga menyn Nytt år.
Se nedan vid vilka av höstens föreställningar det är möjligt att njuta av middag och bekanta dig med menyerna. Du hittar menyerna även i webbutiken.
Vi beaktar specialdieter som meddelats i förväg. Isvatten ingår i priset på menyn. Övriga drycker köps på plats. Du kan också beställa en vinprovning anpassad efter årstiden och middagsmenyn att avnjutas före middagens början.
Grupper (på minst 15 personer) kan också beställa middag till andra föreställningsdagar genom att mejla Operarestaurangen: ravintola.oopperabaletti[at]restel.fi.
Vi förbehåller oss rätten till ändringar. Middagsmenyer inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.
Vänligen använd Tölövikens ingång när du anländer till middagen.
Beställ middagsmeny enkelt i vår webbutik
Börja med att välja föreställningsdatum, verk och antal personer. Välj därefter Före föreställningen, kväll.
höstens tidsplan
Augusti
fr. 22.8 CircOpera 2.0, En midsommarnattsdröm
fr. 29.8 CircOpera 2.0, En midsommarnattsdröm
September
fr. 5.9 Askungen, Pas de tapas
fr. 19.9 Elektra, Höstsonaten
fr. 26.9 CircOpera 2.0, Höstsonaten
Oktober
fr. 3.10 Giselle, Pas de tapas
fr. 17.10 Giselle, Pas de tapas
fr. 24.10 Hans och Greta, Höstsonaten
fr. 31.10 COW, Pas de tapas
November
fr. 7.11 COW, Pas de tapas
fr. 14.11 Hans och Greta, Winter Story
fr. 21.11 Tosca, Winter Story
fr. 28.11 Hans och Greta, Winter Story
December
fr. 5.12 Nötknäpparen och Råttkungen, Pas de tapas
fr, 12.12. Tosca, Winter Story
lö. 13.12. Nötknäpparen och Råttkungen, Pas de tapas. Obs: middagen serveras kl. 16.
fr. 19.12. Tosca, Winter Story
on. 31.12. Tosca, Nytt år
se menyer
Nytt år
55 € / person. Isvatten ingår i priset på menyn.
Nytt år-menyn serveras vid borden. Vi beaktar specialdieter som meddelats i förväg.
Förrätt
Kammusslor, vittvinsbuljong, fänkål-dill och balsamicopärlor (G, L)
Huvudrätt
Sous vide anka, butternutpumpa, bränd purjolök och madeirasås (G, L)
Dessert
Konditoriets pumpakaka, kryddig vitchokladmousse och svarta vinbär (LF)
Försäljningsvillkor för middagsmenyer
Operans och Balettens middagsmenyer och vinprovningar kan köpas i Operans och Balettens webbutik, vid kundservicen och via telefontjänsten samt i Opera&Ballet-mobilappen. Försäljningen avslutas senast 48 timmar (2 dygn) före föreställningen. Middagsmenyer och vinprovningar inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.
Om du får förhinder, kan du avbeställa dina middagsmenyn och vinprovning i webbutiken eller via e-post och telefon senast 48 timmar (2 dygn) före föreställningen. Priset på din servering återbetalas till saldot på ditt kundkonto. Eventuella service- eller leveransavgifter återbetalas inte. Om du avbokar din beställning senare, återbetalas 50 procent av beställningens pris. Om du avbokar senare än 24 timmar före föreställningen, återbetalas priset på serveringen inte. Läs mer om Operarestaurangens försäljningsvillkor.