Gå till innehållet

Pressmeddelanden

Operans och Balettens inhemska pressmeddelanden kan läsas i nyhetsrummet på finska. Internationella pressmeddelanden på engelska hittar du här och del av internationella meddelanden på svenska här.

Du kan få meddelandena till din e-post genom att registrera dig. Ändrade kontaktuppgifter kan anmälas på e-posten till press@opera.fi.

Pressbilder

Bilderna i Operans och Balettens mediebank får användas fritt av medierna i samband med artiklar som gäller Nationaloperan.

Du kan beställa koder till mediebanken genom att registrera dig. Vänligen observera att registreringen behandlas inom 1–3 arbetsdagar. I brådskande fall ber vi dig kontakta Operans och Balettens information. Ändrade kontaktuppgifter kan anmälas på e-posten till press@opera.fi.

Intervjuförfrågningar

Förfrågningar om intervjuer med konstnärer och andra anställda vid Operan och Baletten bör riktas till Operans och Balettens information. Vi förmedlar förfrågningarna vidare och skaffar nödvändiga passer- och fotograferingstillstånd för journalister och fotografer.

Pressbiljetter

Journalister och recensenter som skriver om Operan och Baletten kan begära en pressbiljett till en föreställning från Operans och Balettens information.

Andra medierepresentanter kan få pressrabatt på biljettpriset om de köper sin biljett en vecka före föreställningen i fråga, förutsatt att den inte är slutsåld. Pressrabatten beviljas för ett specifikt verk och en specifik föreställning, och den gäller inte oinlösta platser. För att få rabatten ska man vid Operans biljettförsäljning uppvisa sitt medlemskort till Journalistförbundet eller ett intyg av arbetsgivaren över att man arbetar med pressuppdrag.

Verksamhetsberättelse

Stiftelsens för Finlands Nationalopera verksamhetsberättelse och bokslut har publicerats i pdf-form på nätet. Du kan beställa en tryckt version av årsredovisningen via Operans och Balettens information.

Vi betjänar er

Kommunikationschef Katja Jokinen (09) 4030 2322

Kommunikationsplanerare Petra Rönkä 050 413 2421
– operaproduktioner

Kommunikationsplanerare Jussi Iltanen (09) 4030 2223
– balettproduktioner

press[at]opera.fi, förnamn.efternamn[at]opera.fi