Gå till innehållet

Njut av en middag i Lounge Parvi före föreställningen

Art&Dinner-middagspaketet lyfter din opera- eller balettkväll till nya höjder. En läcker meny som har skräddarsytts enligt föreställningens tema serveras i den förnyade restaurangen Lounge Parvi på den valda föreställningsdagen från och med kl. 17. Middagen serveras antingen till bordet eller som en buffé. Vi beaktar specialdieter som meddelats i förväg. Du kan beställa ett lämpligt vinpaket till menyn separat.

Hösten 2022 kan du njuta av Art&Dinner-middagspaket i samband med föreställningarna Trollflöjten, Innocence, Romeo och Julia och CircOpera 2.0. Du hittar mer information om menyerna nedan. Vårens 2023 menyer säljs den 4.10 kl. 12. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. Middags- och vinpaketen inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.

Vänligen använd Tölövikens ingång när du anländer till middagen.

Innocence

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid föreställningarna av Innocence 21.10–10.11, 19.11 och 24.11 kl. 17.

Meny:

Gravad lax och senapssås (L, G)
dillsand, skott och laxrom
***
Rumänsk köttgryta och potatis med libbsticka (L, G)
nötbog, bacon, rotfrukter, paprika
***
Bröllopstårta och kaffe (L)

Vegansk meny:

Selleri, cavi-art sjögräs (vegansk, G)
citronsås och skott
***
Rumänsk bondbönsgryta (vegansk)
rotfrukter, paprika, bondbönor
***
Vegansk bakelse och kaffe (vegansk)
jordgubbs- och passionsmousse med mangopassionshjärta

Isvatten

Romeo och Julia

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid föreställningarna av Romeo och Julia 1.11–18.11 kl. 17.

Meny:

Rökt mozzarella och inlagda grönsaker (L, G)
oliver, olivbröd, soltorkad tomat och örtolja
***
Maltgrisragu och stekt innerfilé (L, G)
rostad paprikasås och potatisgratäng
***
Romeo & Julia-bakelse (G)
vit choklad och röda vinbär

Vegansk meny:

Rökt tofu och inlagda grönsaker (vegansk, G)
oliver, olivbröd, soltorkad tomat och örtolja
***
Rotfruktsragu och stekt Quorn-filé (vegansk, G)
rostad paprikasås och potatisrösti
***
Vegansk bakelse (vegansk)
jordgubbs- och passionsmousse med mangopassionshjärta

Isvatten

CircOpera 2.0

Buffé 65 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av CircOpera 2.0  25.11–2.12, 13.12, 17.12, 19.12–20.12 och 28.12–30.12 kl. 17. 

Förrättsbord:

Sockersaltad lax och avokadokräm (L, G)
Rökt mört och citronsmakande potatissallad (L, G)
Getostmousse och rotfruktschips (LF, G)
Rostade morötter och Harissasås (vegansk, G)
Aubergine, granatäpple och hummus (vegansk, G)
Rostbiff och Waldorfsallad (L, G, innehåller nötter)
Sesammarinerad tofu-pak choi-papayasallad (vegansk, G)
Blomkålspudding och sjögräs”rom” (vegansk, G)
Marinerade scampi (M, G)
Grönsallad (vegansk, G)

Huvudrätt:

Ytterfilé av maltgris, diablesås, palsternacksrösti (L, G)
eller
Stekt soppseitan, svampsås och potatisrösti (vegansk)

Efterrättsbord:

Chokladstrut (vegansk, G)
Marshmallow (M, G)
Tjinuski petit-chou (L)
Vanilj-kokospudding och yuzu (vegansk, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Lingontigerkaka (L, G)

Isvatten

Nyårsafton 31.12

Buffé 70 € / person. Menyn är tillgänglig vid föreställning av CircOpera 2.0 31.12 kl. 17. 

Förrättsbord:

Sockersaltad lax och avokadokräm (L, G)
Tonfisk och sojayoghurtssås (L, G)
Rökt mört och citronsmakande potatissallad (L, G)
Ankbröst och dragonkryddade lingon (M, G)
Getostmousse och rotfruktschips (LF, G)
Rostade morötter och Harissasås (M, G)
Aubergine, granatäpple och hummus (vegansk, G)
Rostbiff och Waldorfsallad (L, G, innehåller nötter)
Sesammarinerad tofu-pak choi-papayasallad (vegansk, G)
Blomkålspudding och rom (L, G)
Blomkålspudding och sjögräs”rom” (vegansk, G)
Marinerade scampi (M, G)

Huvudrätt:

Ytterfilé av maltgris, diablesås, palsternacksrösti (L, G)
eller
Stekt soppseitan, svampsås och potatisrösti (vegansk)

Efterrättsbord:

Chokladstrut (vegansk, G)
Marshmallow (M, G)
Tjinuski petit-chou (L)
Chokladkopp och torkade blåbär (vegansk, G)
Vanilj-kokospudding och yuzu (vegansk, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Lingontigerkaka (L, G)

Isvatten

Carmen, säljs den 4.10 kl. 12

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid föreställningarna av Carmen 14–26.1 och 1–3.2 kl. 17. 

Meny:

Getost, kronärtskocka, paprika och Operans egen honung (LF)
***
Kyckling-serranoskinka ballotine (L, G)
Körsbärstomatsås och potatiskrokett
***
Churros och apelsinromsås

Vegansk meny:

Vegansk örtfärskost, kronärtskocka, paprika och oliver (vegansk)
***
Valnötsfylld auberginerulle (vegansk, G)
Körsbärstomatsås och potatisrösti
***
Churros och apelsinromsås (vegansk)

Isvatten

Turandot, säljs den 4.10 kl. 12

Buffé 65 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Turandot 27.1–4.3 kl. 17. 

Förrättsbord:

Sockersaltad lax och avokadokräm (L, G)
Rökt mört och citronsmakande potatissallad (L, G)
Getostmousse och rotfruktschips (LF, G)
Sesammarinerade champinjoner (vegansk, G)
Kanin-olivterrin (L, G)
Rostbiff och Waldorfsallad (L, G, innehåller nötter)
Grillad tomatseitan och skott (vegansk, G)
Blomkålspudding och sjögräs”rom” (vegansk, G)
Peppadoro minipaprika, oliver och mozzarella (L, G)
Grönsallad (vegansk, G)

Huvudrätt:

Ytterfilé av maltgris, toskansk böngryta (L, G)
Stekt soppseitan, mörk löksås och potatisrösti (vegansk)

Efterrättsbord:

Chokladstrut (Veg, G)
Marshmallow (M, G)
Choklad petit-chou
Vaniljpannacotta och marinerad ananas (vegansk, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Lingonkaka (L, G)

Isvatten

Raymonda, säljs den 4.10 kl. 12

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid föreställningarna av Raymonda 24.2–9.3 och 15–23.3 kl. 17. 

Meny:

Laxtartar och inlagda grönsaker (L, G)
Grillad blomkål och örtolja
***
Lammnacke, rostad paprikasås och potatisgratäng (L, G)
***
Crème brûlée och krusbär (L)

Vegansk meny:

Rödbetsmousse och skott (vegansk, G)
Grillad blomkål och örtolja
***
Stekt Quorn och broccolistjälkar (vegansk, G)
Rostad paprikasås och potatisrösti
***
Jordgubbsmousse och krusbär (vegansk)

Isvatten

Jekyll & Hyde, säljs den 4.10 kl. 12

Cocktailbuffé 42 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Jekyll & Hyde 1– 27.4 kl. 17.  

Salta bitar:

Gravad lax och hovmästarens sås (M, G)
Räkskagen och knäckebröd (M)
Faux Gras-paté och salsa verde (vegansk, G, innehåller nötter)
Ankpaté och syltade fikon (L, G)
Marinerad sparris och avokado-citrussallad (vegansk, G)
Sockersaltad grisfilé och rabarber (L, G)
Rostad rödbeta och getmjölksost (vegansk, G och osten LL)
Grönsallad och vinägrett (vegansk, G)
Operans bröd och örtsmör

Efterrättsbord:

Hallontartelett (LF, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Apelsinkaka (L)
Marmelad (vegansk)
Bärmousse (vegansk, G)
Chokladtartelett (vegansk, G)

Isvatten

Trollflöjten, säljs den 4.10 kl. 12

Cocktailbuffé 40 € / person. Menyn är tillgänglig vid föreställningarna av Trollflöjten 15.–26.4 kl. 17.  

Salta bitar:

Grillad lax och kräm på äggula (M, G)
Räkskagen och knäckebröd (M)
Faux Gras-paté och paprikasås (vegansk, G, innehåller nötter)
Mousse på fågellever med torkade hallon (L, G)
Rostad selleri, dragon-havreyoghurtssås (vegansk, G)
Sockersaltad grisfilé och plommon (L, G)
Säsongens rostade rotfrukter och Viikki-ost från Helsingin meijeri (vegansk, G och osten LF)
Grönsallad och vinägrett (vegansk, G)
Operans bröd och örtsmör

Efterrättsbord:

Citrus-Sudachi tartelett (L, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Financiér (L)
Marshmallowspett (M, G)
Bärmousse (vegansk, G)
Marmelad (vegansk)
Chokladtartelett (vegansk, G)

Isvatten

Försäljningsvillkor för Art&Dinner-middagspaket

Art&Dinner-middagspaket och olika vinpaket som planerats för middagspaketen kan köpas i Operans och Balettens webbutik, vid kundservicen och via telefontjänsten samt i Opera&Ballet-mobilappen. Försäljningen av middagspaketen och vinpaketen avslutas senast 96 timmar (4 dygn) före föreställningen. Middags- och vinpaketen inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.

Om du får förhinder, kan du avbeställa dina Art&Dinner-middagspaket och vinpaket via e-post eller telefon senast 96 timmar (4 dygn) före föreställningen. Priset på din servering återbetalas. Eventuella service- eller leveransavgifter återbetalas inte. Det går inte att avboka beställningar i webbutiken. Om du avbokar din beställning senare, återbetalas 50 procent av beställningens pris . Om du avbokar senare än 24 timmar före föreställningen, återbetalas priset på serveringen inte. Läs mer om Operarestaurangens försäljningsvillkor.