Gå till innehållet

Njut av en middag i Lounge Parvi före föreställningen

Art&Dinner-middagspaketet lyfter din opera- eller balettkväll till nya höjder. En läcker meny som har skräddarsytts enligt föreställningens tema serveras i den förnyade restaurangen Lounge Parvi på den valda föreställningsdagen från och med kl. 17. Middagen serveras antingen till bordet eller som en buffé. Vi beaktar specialdieter som meddelats i förväg. Du kan beställa ett lämpligt vinpaket till menyn separat.

Du hittar mer information om vårens 2023 menyer nedan. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. Middags- och vinpaketen inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.

Vänligen använd Tölövikens ingång när du anländer till middagen.

Beställ middagspaket enkelt i vår webbutik. Börja med att välja föreställningsdatum, verk och antal personer. Välj därefter Före föreställningen, kväll.

Carmen

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Carmen på fredagarna och lördagarna kl. 17. 

Meny:

Getost, kronärtskocka, paprika och Operans egen honung (LF)
***
Kyckling-serranoskinka ballotine (L, G)
Körsbärstomatsås och potatiskrokett
***
Churros och apelsinromsås

Vegansk meny:

Vegansk örtfärskost, kronärtskocka, paprika och oliver (vegansk)
***
Valnötsfylld auberginerulle (vegansk, G)
Körsbärstomatsås och potatisrösti
***
Churros och apelsinromsås (vegansk)

Isvatten

Turandot

Buffé 65 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Turandot på fredagarna och lördagarna kl. 17. 

Förrättsbord:

Sockersaltad lax och avokadokräm (L, G)
Rökt mört och citronsmakande potatissallad (L, G)
Getostmousse och rotfruktschips (LF, G)
Sesammarinerade champinjoner (vegansk, G)
Kanin-olivterrin (L, G)
Rostbiff och Waldorfsallad (L, G, innehåller nötter)
Grillad tomatseitan och skott (vegansk, G)
Blomkålspudding och sjögräs”rom” (vegansk, G)
Peppadoro minipaprika, oliver och mozzarella (L, G)
Grönsallad (vegansk, G)

Huvudrätt:

Ytterfilé av maltgris, toskansk böngryta (L, G)
Stekt soppseitan, mörk löksås och potatisrösti (vegansk)

Efterrättsbord:

Chokladstrut (Veg, G)
Marshmallow (M, G)
Choklad petit-chou
Vaniljpannacotta och marinerad ananas (vegansk, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Lingonkaka (L, G)

Isvatten

Raymonda

Tre rätters meny som serveras till bordet, 65 € / person. Menyn kan också fås som vegansk på förhandsbeställning. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Raymonda på fredagarna och lördagarna kl. 17. 

Meny:

Laxtartar och inlagda grönsaker (L, G)
Grillad blomkål och örtolja
***
Lammnacke, rostad paprikasås och potatisgratäng (L, G)
***
Crème brûlée och krusbär (L)

Vegansk meny:

Rödbetsmousse och skott (vegansk, G)
Grillad blomkål och örtolja
***
Stekt Quorn och broccolistjälkar (vegansk, G)
Rostad paprikasås och potatisrösti
***
Jordgubbsmousse och krusbär (vegansk)

Isvatten

Jekyll & Hyde

Cocktailbuffé 42 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Jekyll & Hyde på fredagarna och lördagarna kl. 17. 

Salta bitar:

Gravad lax och hovmästarens sås (M, G)
Räkskagen och knäckebröd (M)
Faux Gras-paté och salsa verde (vegansk, G, innehåller nötter)
Ankpaté och syltade fikon (L, G)
Marinerad sparris och avokado-citrussallad (vegansk, G)
Sockersaltad grisfilé och rabarber (L, G)
Rostad rödbeta och getmjölksost (vegansk, G och osten LL)
Grönsallad och vinägrett (vegansk, G)
Operans bröd och örtsmör

Efterrättsbord:

Hallontartelett (LF, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Apelsinkaka (L)
Marmelad (vegansk)
Bärmousse (vegansk, G)
Chokladtartelett (vegansk, G)

Isvatten

Trollflöjten

Cocktailbuffé 40 € / person. Menyn är tillgänglig vid kvällsföreställningarna av Trollfjölten på fredagarna och lördagarna kl. 17. 

Salta bitar:

Grillad lax och kräm på äggula (M, G)
Räkskagen och knäckebröd (M)
Faux Gras-paté och paprikasås (vegansk, G, innehåller nötter)
Mousse på fågellever med torkade hallon (L, G)
Rostad selleri, dragon-havreyoghurtssås (vegansk, G)
Sockersaltad grisfilé och plommon (L, G)
Säsongens rostade rotfrukter och Viikki-ost från Helsingin meijeri (vegansk, G och osten LF)
Grönsallad och vinägrett (vegansk, G)
Operans bröd och örtsmör

Efterrättsbord:

Citrus-Sudachi tartelett (L, G)
Lakritsmaräng (M, G)
Financiér (L)
Marshmallowspett (M, G)
Bärmousse (vegansk, G)
Marmelad (vegansk)
Chokladtartelett (vegansk, G)

Isvatten

Försäljningsvillkor för Art&Dinner-middagspaket

Art&Dinner-middagspaket och olika vinpaket som planerats för middagspaketen kan köpas i Operans och Balettens webbutik, vid kundservicen och via telefontjänsten samt i Opera&Ballet-mobilappen. Försäljningen av middagspaketen och vinpaketen avslutas senast 96 timmar (4 dygn) före föreställningen. Middags- och vinpaketen inkluderar inte biljetter till kvällens föreställning.

Om du får förhinder, kan du avbeställa dina Art&Dinner-middagspaket och vinpaket via e-post eller telefon senast 96 timmar (4 dygn) före föreställningen. Priset på din servering återbetalas. Eventuella service- eller leveransavgifter återbetalas inte. Det går inte att avboka beställningar i webbutiken. Om du avbokar din beställning senare, återbetalas 50 procent av beställningens pris . Om du avbokar senare än 24 timmar före föreställningen, återbetalas priset på serveringen inte. Läs mer om Operarestaurangens försäljningsvillkor.