Skip to content

Uusia ääniä Kansallisoopperassa 2024

Syyskauden 2024 alussa Suomen kansallisoopperan lauluosastolla aloittaa kaksi uutta oopperalaulajaa. Lisäksi syksyllä 2023 käynnistyneeseen Nuorten laulajien ohjelmaan on kiinnitetty yksi uusi laulaja. Artikkelissa esittelemme syksyllä aloittavat laulajat.

Kaksi uutta laulajaa sopraanoihin

Sopraano Hanna Rantala on tuttu näky Kansallisoopperan lavalta jo viime vuosilta. Hän on työskennellyt ensin Kansallisoopperan solistiharjoittelijana 2011 alkaen ja vuosina 2013–2015 Kansallisoopperan solistina ennen uraansa freelancerina. Vuosien varrella Rantala on vieraillut paitsi Kansallisoopperan tuotannoissa solistirooleissa myös esimerkiksi Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Tanskan kuninkaallisessa oopperassa. Hän myös esiintyy aktiivisesti useiden suomalaisorkestereiden solistina ja liedlaulajana. Rantala on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen pääaineensa oli laulu ja opettajanaan Monica Groop. Tällä hetkellä Rantala opiskelee musiikin tohtoriksi Docmus-tohtorikoulussa Sibelius-Akatemiassa, josta valmistuu muutaman vuoden päästä. Lue Hanna Rantalan esittely kokonaisuudessaan.

Sopraano Stella Tähtinen on niin ikään esiintynyt Kansallisoopperan näyttämöllä aiemmin. Viimeisen vuoden aikana Tähtinen on työskennellyt Suomen kansallisoopperan lisäkuorossa Verdin Simon Boccanegrassa, Poulencin Karmeliittasisarissa sekä Puccinin Madama Butterflyssä ja Turandotissa. Hän on ollut kiinnitettynä Savonlinnan Oopperajuhlakuoroon vuosina 2023–2024. Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa tammikuussa 2023 hän kilpaili semifinalistina ja kesällä 2022 häntä kuultiin Kangasniemen laulukilpailun finaalissa. Tähtinen on laulanut myös Sinfonia Lahden ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina. Tähtinen valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta vuonna 2022. Ennen tätä hän opiskeli Royal Northern College of Musicissa Manchesterissa, Englannissa, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi vuonna 2018. Lue Stella Tähtisen esittely kokonaisuudessaan.

Lisävahvistusta Nuorten laulajien ohjelmaan

Suomen kansallisooppera julkaisi syksyllä 2022 uuden ohjelman vahvistamaan nuorten laulajien ammatillista kehitystä. Nuorten laulajien ohjelma käynnistyi toden teolla syksyllä 2023, ja ensimmäiset valitut laulajat kaudelle 2023–2024 olivat sopraanot Elisaveta Rimkevitch ja Iris Candelaria. He jatkavat ohjelmassa myös kaudella 2024-2025. Uutena laulajana ohjelmassa aloittaa baritoni Jussi Vänttinen.

Jussi Vänttinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperaluokalta ja oopperan maisteriksi Tukholman Operahögskolanista. Hän voitti Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan alkuvuodesta 2019. Saman vuoden syyskuussa hän debytoi Kansallisoopperassa Moraléksen roolissa Bizet’n oopperassa Carmen. Hän on viime vuosina esiintynyt keskeisten ooppera- ja operettiroolien lisäksi suomalaisten orkesterien solistina sekä konsertoinut Tukholman kuninkaallisessa oopperassa ja Malmön Oopperassa. Vänttinen esiintyy myös aktiivisesti liedlaulajana. Lue Jussi Vänttisen esittely kokonaisuudessaan.

Tervetuloa taloon uudet laulajat ja antoisia työvuosia Kansallisoopperassa!