Siirry sisältöön

Suomen kansallisooppera perustaa ohjelman vahvistamaan nuorten laulajien ammatillista kehitystä. Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö toimii ohjelman perustamiskumppanina. Ohjelman ensimmäiset laulajat valitaan kaudeksi 2023–2024 koelaulujen perusteella.

Kenelle ohjelma on tarkoitettu

Ohjelma on tarkoitettu ammattilaisuraansa aloittaville oopperalaulajille. Odotamme hakijalta usean vuoden ammattitason lauluopintoja sekä esiintymiskokemusta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen. Yläikärajaa ei ole.

Mitä tarjoamme

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä ja kehittyä osana Suomen kansallisoopperaa. Teemme vähintään puolen vuoden ja maksimissaan kahden vuoden määräaikaisen solistiharjoittelijan sopimuksen Suomen kansallisoopperaan. Ohjelman/harjoittelun sisältö ja repertuaari räätälöidään valittujen laulajien tarpeiden mukaan.

Hae mukaan ohjelmaan

Hae ohjelmaan 30.9. mennessä alla olevan Oikotien kaavakkeen kautta. Hakuun on liitettävä CV sekä linkki lauluvideoon.

Lokakuun 2022 aikana SKOB suorittaa esikarsinnan videoiden perusteella. Koelaulut esikarsinnan läpäisseille hakijoille järjestetään joulukuun ensimmäisellä viikolla Kansallisoopperassa.

HAE OHJELMAAN

”Menestyvän oopperalaulajan ammattiin liittyy taitoja, joita voi oppia ainoastaan ainoastaan kokeneilta kansainvälisen tason osaajilta. Kansallisoopperan nuorten laulajien ohjelmalla on erinomaiset mahdollisuudet opastaa, kannustaa ja inspiroida nuoria muusikoita kaikilla näyttämötaiteen osa-alueilla. Olen innolla mukana projektissa!”

-HANNU LINTU, Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari

Pidämme Nuorten laulajien ohjelmaa kannatettavana uutena avauksena. Se mahdollistaa tärkeän institutionaalisen ja kollegiaalisen tuen kriittisessä uravaiheessa oleville nuorille oopperalaulajille ja ylläpitää osaltaan tulevaisuudessa Suomen kansainvälisestikin korkeatasoista oopperataidetta. 

– GEORG EHRNROOTH, Louise & Göran Ehrnrooth Säätiön hallituksen puheenjohtaja

Jäikö kysyttävää?

Lisätiedot ohjelmasta: sidosryhmäpäällikkö Lauri Pokkinen, lauri.pokkinen@opera.fi

Lisätiedot koelaulusta: Mikko Metsälampi, mikko.metsalampi@opera.fi

Kansallisbaletin nuorisoryhmä

Kansallisbaletin yhteydessä on toiminut vuodesta 2013 nuorisoryhmä, jonka avulla voidaan työllistää vastavalmistuneita nuoria tanssijoita. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät omien tuotantojensa ohella Kansallisbaletin päänäyttämön esityksissä ja saavat työkokemusta alkavalle uralleen. Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee Kansallisbaletin nuorisoryhmän toimintaa.