Skip to content

Uusia kasvoja Kansallisbaletissa 2024

Esittelyssä uudet tanssijat

Kansallisbaletissa aloitti syyskaudella 2024 yhteensä 15 uutta tanssijaa, joista seitsemän pääryhmässä ja kahdeksan nuorisoryhmässä.

Seitsemän uutta tanssijaa pääryhmässä

Yhdysvaltojen Teksasista kotoisin oleva Evelyn Robinson aloitti balettiopintonsa kotikaupungissaan Tylerissa, Tyler Junior Collegen tanssiakatemiassa ja suoritti ammattiopintonsa Pohjois-Carolinan yliopiston taidekoulussa (UNCSA) Winston-Salemissa. Ennen Kansallisbalettia hän on työskennellyt Charlotten baletissa Pohjois-Carolinassa ja Atlantan baletissa Georgiassa.

Yhdysvalloista ryhmään on liittynyt myös newyorkilainen Annie Wilson, joka aloitti opintonsa Greenwich Ballet Academyssa ja Ballet Etudes Schoolissa Connecticutissa ja jatkoi opintojaan New Yorkin Ballet Academy Eastissa. Hän on työskennellyt BalletMet 2 -ryhmässä Ohiossa ja vieraillut muun muassa Philadelphian baletissa.

Australian Gold Coastista kotoisin oleva Tyler Robinson on opiskellut tanssijaksi Queenslandin kansallisbaletin balettikoulussa Brisbanessa ja Hampurin baletin balettikoulussa. Hän on työskennellyt Baijerin valtionbaletin yhteydessä toimivassa Baijerin nuorisobaletissa Münchenissä ja esiintynyt myös kiertue-esityksissä Australiassa.

Australiasta on kotoisin myös Ethan Slocomb, joka opiskeli tanssijaksi Australian balettikoulussa ja Ballet Theatre Australiassa Melbournessa sekä American Ballet Theatren balettikoulussa New Yorkissa. Hän on työskennellyt Washingtonin baletin studioryhmässä ennen saapumistaan Helsinkiin.

Perulainen Avril Wieland aloitti balettiopintonsa kotimaassaan Rosie Schottland Ballet Clásico -koulussa Limassa ja jatkoi opintojaan John Crankon balettikoulussa Stuttgartissa sekä kansainvälisessä baletti- ja tanssikonservatorio Annarella Sanchezissa Portugalin Leiriassa. Ennen Kansallisbalettia Avril on työskennellyt J.K. Tylin teatterin balettiryhmässä Tšekin Plzeňissä.

Kreikan Ateenasta lähtöisin oleva Panagiotis Dionysakopoulos opiskeli balettia kotikaupungissaan Niki Kontaxaki -tanssikoulussa ja Unkarin tanssiakatemiassa Budapestissa. Valmistuttuaan tanssijaksi hän on työskennellyt balettiryhmissä Serbian Novi Sadissa, Venäjän Vladivostokissa, Tukholmassa sekä Kroatian Splitissä.

Japanilainen Anri Matsuda aloitti balettiopintonsa kotimaassaan Japanissa ja jatkoi opintojaan PNSD Rosella Hightowerin koulussa Ranskan Cannesissa. Hän on työskennellyt Milwaukeen ja Orlandon balettien II-ryhmissä Yhdysvalloissa.

Nuorisoryhmästä pääryhmän tanssijoiksi siirtyivät syyskauden alkaessa Viivi Ketolainen ja Edith Stenvall.

Kansallisbaletin uudet tanssijat syksyllä 2024. Kuvassa vasemmalta Anaëlle Tran, Poppy Downing, Avril Wieland, Panagiotis Dionysakopoulos, Tyler Robinson, Brock Maye, Anri Matsuda, Sofia Mokkila, Annie Wilson, Takdanai McLeod-Smith, Evelyn Robinson, Nella-Sofia Salminen, Yujeong Kang ja Madison Daruszka. Kuvasta puuttuu Ethan Slocomb.

Kahdeksan uutta tanssijaa nuorisoryhmässä

Kansallisbaletin nuorisoryhmässä aloittaa kaksi Balettioppilaitoksesta edellisenä keväänä valmistunutta tanssijaa. Sofia Mokkila aloitti balettiopintonsa Balettioppilaitoksessa 6-vuotiaana käytyään sitä ennen jo satubaletissa. Tamperelainen Nella-Sofia Salminen aloitti niin ikään satubaletilla 5-vuotiaana ja opiskeli ennen ammatillista koulutusta kotikaupungissaan Balettikoulu Hannele Suomalaisessa. Molemmat tanssijat on nähty jo opiskelijoina Kansallisbaletin Romeossa ja Juliassa, Sofia lisäksi Pähkinänsärkijän lumihiutaleena ja lapsena Pikku-Klaaran roolissa sekä Pienessä merenneidossa.

Kaksi uutta nuorisoryhmän tanssijaa tulee ryhmään Yhdysvalloista. Washington D.C.:stä kotoisin oleva Brock Maye on opiskellut kotikaupungissaan Kirovin balettiakatemiassa sekä Harid-konservatoriossa Boca Ratonissa sekä John Crankon balettikoulussa Saksan Stuttgartissa. Hän on työskennellyt Bostonin baletin II-ryhmässä ja Kansas Cityn baletin harjoittelijana. Madison Daruszka on puolestaan opiskellut Orlandon balettikoulussa, Kirovin balettiakatemiassa, Harid-konservatoriossa sekä Skyra Studiosissa Altamonte Springsissä ja The Rock School for Dance Educationissa Philadelphiassa.

Ranskasta Pariisin läheltä kotoisin oleva Anaëlle Tran aloitti balettiopintonsa kotiseudullaan ja jatkoi ammatillisissa opinnoissa Hollannin kansallisessa balettiakatemiassa Amsterdamissa. Birminghamista kotoisin oleva brittiläinen Poppy Downing on puolestaan opiskellut Lontoossa Royal Ballet Schoolissa ja Leicesterissä Kings International Ballet Schoolissa. Ennen Kansallisbalettia hän on työskennellyt Nizzan ja Corkin baleteissa sekä Stara Zagoran valtionoopperan baletissa Bulgariassa.

Korealainen Yujeong Kang on kotoisin Soulista. Hän on suorittanut balettiopintonsa kotikaupungissaan Sunhwa -taidekoulussa. Australialais-thaimaalainen Takdanai McLeod-Smith on puolestaan opiskellut Australian balettikoulussa Melbournessa, John Crankon balettikoulussa Stuttgartissa ja American Ballet Theatren balettikoulussa New Yorkissa. Esiintymiskokemusta hän on ehtinyt hankkia vierailuilla Hongkongin baletissa ja State Youth Ballet Companyssa Australiassa.

Viime vuonna Tukholman kuninkaallisesta balettikoulusta opiskelijavaihdossa harjoittelijoina työskennelleet Waltteri ja Werneri Voitila jatkavat tanssijoina nuorisoryhmässä.

Teksti JUSSI ILTANEN
Kuvat MIRKA KLEEMOLA