Siirry sisältöön

Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja

Lilli Paasikivi

Oopperan taiteellisen johtajan assistentti Maria Westö,
p. (09) 4030 2248
maria.westo[at]opera.fi

Haastattelupyynnöt:
Viestintäsuunnittelija Petra Rönkä
petra.ronka[at]opera.fi

Haku koesoittoon ja koelauluun Suomen kansallisoopperassa

Suomen kansallisoopperassa esiintyvät laulajat

Suomen kansallisoopperassa esiintyy vuosittain kymmeniä kotimaisia ja ulkomaisia laulajia. Osa kuuluu kuukausipalkkaiseen henkilökuntaan ja osa kiinnitetään produktiokohtaisesti. Tällä hetkellä Kansallisoopperassa on vakituisesti kiinnitettynä 53 oopperalaulajaa, jotka esiintyvät joko solistitehtävissä tai monipuolisesti solistisissa rooleissa sekä kuoron oopperalaulajina kaudesta ja ohjelmistosta riippuen.

Lisäksi teoksiin kiinnitetään kausittain kymmeniä vierailevia solisteja. Kunkin solistin tulevat esiintymiset löytyvät heidän omalta sivultaan. Solistien menneet esiintymiset löytyvät puolestaan Kansallisoopperan esitystietokanta Encoresta.

Suomen kansallisoopperan oopperalaulajat

kuoro

Suomen kansallisoopperan kuoro

Suurin osa Kansallisoopperan vakituisista oopperalaulajista muodostaa Suomen kansallisoopperan kuoron, joka on Suomen ainoa päätoiminen ammattikuoro. Järjestäytyneenä ammattilaiskuorona se aloitti toimintansa vuonna 1945.

Kuoron kokoonpano vaihtelee produktiokohtaisesti. Suurempaa kokoonpanoa vaativissa oopperoissa kuoroa täydennetään lisäkuoron riveistä. Oopperassa toimii myös noin 50 laulajan lapsikuoro. Kansallisoopperan kuoromestarit ovat Marge Mehilane ja Tatu Erkkilä.

Suomen kansallisoopperassa vierailevat solistit

Nuorten laulajien ohjelma

Hae mukaan 30.9. mennessä

Suomen kansallisooppera perustaa ohjelman vahvistamaan nuorten laulajien ammatillista kehitystä. Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö toimii ohjelman perustamiskumppanina. Ohjelman ensimmäiset laulajat valitaan kaudeksi 2023–2024 koelaulujen perusteella. Ohjelma on tarkoitettu täysi-ikäisille ammattilaisuraansa aloittaville oopperalaulajille, joilla on usean vuoden ammattitason lauluopintoja sekä esiintymiskokemusta.