Skip to content

MINNESFÖREMÅL OCH VÄLKOMSTPRESENTER

Operashop

Presenter och minnesföremål med opera- och balettmotiv finner du i operahuset i Alfons foajé vid ingången från Tölöviken. Det finns lockande nya produkter i urvalet. Se Operahusets undantagstidtabell här.

På föreställningsdagar är Operashopen öppen till slutet av 1:a pausen. Om det inte blir någon paus stänger shopen när föreställningen startar.

Minnesföremål och välkomspresenter

Säsongvis varierande namngivna produkter

I operashopen finner du ett intressant urval produkter med opera- och balettmotiv som du inte får på annat håll. Urvalet varierar varje säsong. I och med den emotsedda Ringtetralogin har Operashopen ett parti stiliga T-tröjor och tygkassar med Ringens logotyp.

Vykort

Det är alltid på sin plats att minnas en vän med ett vykort. Eller att förnya sin egen kortsamling. I operashoppens stora samlingar finns vykort från olika epoker på själva operahuset och även olika föreställningar, operor och baletter.

Balettskor till balettvänner

En riktig fan skaffar sig balettskor med dansarnas namnteckningar. Urvalet varierar enligt tillgången.

Böcker och programblad

Inköp av programbladet behöver inte ske i sista minuten samma kväll. På operashopen får man programblad när som helst. Där finns även en mängd böcker om opera och balett. Vi rekommenderar speciellt Operans 100-årsjubileumspublikation och den härliga boken Baletin tähti riktad till unga balettfans.

Ljud och video

För de inbitna fansen har Operashopen samlarobjekt i form av DVD- och CD-inspelningar från hela världen. Bland dem finns även inhemska upptagningar med operamotiv gjorda under de senaste åren. Handla snabbt, det finns bara enstaka exemplar kvar.

Jubileumsårets frimärken

En nyhetsprodukt i Operashopen hösten 2022 är frimärksarket Jubileumsår på scenen. Nationalbalettens 100-årsjubileum och Nationalteaterns 150-årsjubileum firas även med nya frimärken. Posten har valt bland de vackraste bilderna från de båda jubilerande kulturinstitutionernas repertoar till ett ark med tio frimärken. Nationalbalettens fem frimärken visar bildminnen från Svansjön, Den lilla sjöjungfrun, COW, Nötknäpparen och Råttkungen samt Prinsessan Törnrosa. Arket kan köpas till priset 19,50 €.

Försäljningsvillkor

Läs mer om Operashopens försäljningsvillkor.