Gå till innehållet

Minnesföremål och välkomspresenter

Välkomna till den förnyade butiken för fansen

Presenter och minnesföremål med opera- och balettmotiv finner du i operahuset i Alfons foajé vid ingången från Tölöviken. Det finns lockande nya produkter i urvalet.

Se Operahusets undantagstidtabell här. 

Jubileumsårets frimärken

En nyhetsprodukt i Operashopen hösten 2022 är frimärksarket Jubileumsår på scenen. Nationalbalettens 100-årsjubileum och Nationalteaterns 150-årsjubileum firas även med nya frimärken. Posten har valt bland de vackraste bilderna från de båda jubilerande kulturinstitutionernas repertoar till ett ark med tio frimärken. Nationalbalettens fem frimärken visar bildminnen från Svansjön, Den lilla sjöjungfrun, COW, Nötknäpparen och Råttkungen samt Prinsessan Törnrosa. Arket kan köpas till priset 19,50 €.

Munskydd och andra tillbehör

Kostymör Erika Turunen har designat tre tygmasker i olika stilar för oss. Klä dig säkert utan att ge avkall på stilen till festsäsongens föreställningar och köp en mask i Operashopen till priset 12 €/st. I shopen hittar du hjälp också till exempel om strumpbyxorna går sönder på vägen.

Säsongvis varierande namngivna produkter

I operashopen finner du ett intressant urval produkter med opera- och balettmotiv som du inte får på annat håll. Urvalet varierar varje säsong. I och med den emotsedda Ringtetralogin har Operashopen ett parti stiliga T-tröjor och tygkassar med Ringens logotyp.

Vykort och frimärken

Det är alltid på sin plats att minnas en vän med ett vykort. Eller att förnya sin egen kortsamling. I operashoppens stora samlingar finns vykort från olika epoker på själva operahuset och även olika föreställningar, operor och baletter.

Balettskor till balettvänner

En riktig fan skaffar sig balettskor med dansarnas namnteckningar. Urvalet varierar enligt tillgången.

Böcker och programblad

Inköp av programbladet behöver inte ske i sista minuten samma kväll. På operashopen får man programblad när som helst. Där finns även en mängd böcker om opera och balett. Vi rekommenderar speciellt Operans 100-årsjubileumspublikation och den härliga boken Baletin tähti riktad till unga balettfans.

Ljud och video

För de inbitna fansen har Operashopen samlarobjekt i form av DVD- och CD-inspelningar från hela världen. Bland dem finns även inhemska upptagningar med operamotiv gjorda under de senaste åren. Handla snabbt, det finns bara enstaka exemplar kvar.

Ge en upplevelse i present

Balettitanssija päälämpiössä

Ett presentkort till Operan och Baletten

Kortet gäller 18 månader efter köpdatum.