Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 40 min
ei väliaikaa
6 esitystä
30.8.2019 – 18.9.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-134 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
Ring

Matka toiseen todellisuuteen alkaa

Nibelungin sormus -sarjan ensimmäinen osa Reininkulta esittelee keskeiset hahmot ja teemat, jotka kehittyvät saagan edetessä. Säveltäjä Richard Wagnerin mukaan Reininkulta on ”näyttämöjuhlan aatto”.

Ring

Uusi suomalainen Ring

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus ja oopperan historian suurin teos. Myyttiseen maailmaan sijoittuva tetralogia kertoo rakkaudesta, vihasta, vallasta ja ahneudesta. Nyt se saa uuden tulkinnan suomalaisten huipputekijöiden käsissä.

#Reininkulta #Ring #FNORing

Ring

Alberich varastaa Reinvirran vartioidun kullan, kiroaa rakkauden ja takoo sormuksen, joka tuo kantajalleen rajattoman vallan. Mutta valtaa janoaa myös ylijumala Wotan.

Antiikin jumalten maailmaan viittaava Reininkulta on täynnä mustaa komediaa ja kepeyttä. Se nauraa hahmojensa turhamaisuudelle  ja hölmölle naiiviudelle, jotka sysäävät liikkeelle peruuttamattoman tapahtumaketjun.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Ring

“Wagnerin musiikki on niin suurta, että näyttämöllepanon täytyy vastata sitä. Ring on perinteisesti tarina rakkaudesta, kostosta, vallasta ja ahneudesta. Suuren tarinan takaa löytyy kuitenkin vielä suurempia teemoja; kysymyksiä ja vastauksia myyteistä, uskosta ja tietoisuudesta. Samaa kerrostuneisuutta kuin musiikissa, haluan ilmentää myös ohjauksessani.”

– Ohjaaja Anna Kelo

Suora lähetys 7.9.

Ring

Katso esitys verkossa

Lähetämme Reininkullan suorana verkossa 7.9.2019. Suoratoisto toteutetaan yhdessä Ylen kanssa.

Katso lähetys Stage24:lla.

Juoni

Reinintyttäret leikittelevät Reininkullan ympärillä virran pohjalla, kun paikalle saapuu Alberich. Wellgunde kertoo Reininkullasta: maailman rikkaudet voittaa omakseen se, joka takoo Reininkullasta sormuksen. Sormus antaa kantajalleen rajattoman vallan. Alberich saa aarteen haltuunsa kiroamalla rakkauden. Hän ryöstää kullan ja katoaa.

Jättiläiset Fafner ja Fasolt ovat rakentaneet Wotanille ja muille jumalille Valhalla-linnan. Wotan on luvannut jättiläisille palkkioksi kälynsä Freian, nuoruuden ja kauneuden jumalattaren. Kun linna on valmis, jättiläiset vaativat sopimuksen mukaisen palkkionsa. Wotanin vaimo Fricka ei kuitenkaan tahdo luovuttaa sisartaan jättiläisille.

Wotan toivoo voivansa pelastaa Freian Logen avulla, mutta Loge ei etsimisestä huolimatta löydä ketään korvaamaan Freiaa. Loge tietää kuitenkin kertoa Reininkullasta, jonka Alberich on varastanut. Jättiläiset suostuvat vaihtamaan Freian kulta-aarteeseen, mutta pitävät Freiaa panttivankina siihen asti, kunnes Wotan luovuttaa kullan.

Alberich on takonut kullasta sormuksen ja hallitsee Nibelheimia. Hän on pakottanut veljensä Mimen takomaan taikakypärän. Loge on seurannut Wotania Nibelheimiin ja saa Alberichin houkutelluksi ylpeilemään taikavoimallaan: kypärän avulla tämä muuttuu ensin jättiläiskäärmeeksi, sitten sammakoksi. Nyt hänet on helppo vangita ja viedä jumalten eteen.

Henkensä lunnaiksi Alberichin on luovutettava pois koko aarre, ja vihassaan hän kiroaa sormuksen. Maaäiti Erda varoittaa Wotania sormuksen tuhoavasta voimasta. Jättiläiset saapuvat ja Freia vaihdetaan kulta-aarteeseen. Samassa sormuksen kauhistuttava voima ilmenee: aarteen jakamisesta syntyneen riidan seurauksena Fafner tappaa Fasoltin. Jumalat astuvat kohti Valhallaa ja Reinintyttäret valittavat aarteensa menetystä.

Kansallisooppera vie Reininkullan Tukholmaan

Reininkulta kuullaan konserttiversiona Tukholmassa The Baltic Sea -festivaalilla 25. elokuuta. Tukholmassa Reininkullan esittää Kansallisoopperan orkesteri ja Suomen ensi-illan solistikaarti Esa-Pekka Salosen johdolla.

Tekijät

Musiikki
Richard Wagner
Ohjaus
Anna Kelo
Lavastus, valaistus- ja videosuunnittelu
Mikki Kunttu
Puvut
Erika Turunen

Rooleissa

Esitykset ja liput

2 h 40 min
ei väliaikaa
6 esitystä
30.8.2019 – 18.9.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-134 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 30.8.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
ti 3.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 7.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
ti 10.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 14.9.2019
klo 14:00
Päänäyttämö
täynnä
ke 18.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä

Taiteilijatreffit ja teosesittelyt

ti 3.9.2019
klo 18:15
vapaa pääsy
ti 10.9.2019
klo 18:15
vapaa pääsy

Tämäkin teos kuuluu kausikorttiin

kanta-asiakkaat

Varmista paikkasi

Kausikortin hankkimalla ostat liput koko kauden 2019–2020 valittuihin uutuusesityksiin, joita on yhteensä seitsemän. Saat alennuksia, etuja ja oman vakiopaikkasi katsomoon.

Kausikorttien 2019–2020 myynti on päättynyt.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Huomioithan, ettei tässä esityksessä ole väliaikaa. Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan ennen esitystä.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Esa-Pekka Salosen rahasto

Salonen-Esa-Pekka_photo-by-Minna-Hatinen_Finnish-National-Opera-and-Ballet_1600x900

Esa-Pekka Salosen rahaston tarkoituksena on tukea uutta ooppera- ja balettitaidetta erityisesti teknologian keinoin. Rahastosta voidaan antaa avustuksia sekä jakaa apurahoja ja stipendejä Suomen kansallisoopperan ja -baletin piirissä toimiville henkilöille sävellys- ja multimediateosten tilauksia varten tai muuhun rahaston tarkoituksen mukaiseen toimintaan. Rahastosta voidaan antaa myös lahjoituksia Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle.

Ryhdy taidemesenaatiksi ja ole mukana rakentamassa ooppera- ja balettitaiteen tulevaisuutta.