Siirry sisältöön

Tälle sivulle kootaan uusimmat tiedot Kansallisoopperan ja -baletin vierailuista niin Suomessa ja ulkomailla. Tervetuloa matkaan mukaan!

Lumikuningatar Kööpenhaminassa

Lumikuningatar 2016

Suomi mainittu!

Kansallisbaletti saa kunnian olla mukana avaamassa Suomi 100-juhlavuotta Kööpenhaminassa tammikuussa 2017. Vierailu on osa juhlavuoden kansainvälisiä huippuhetkiä.

Kansallisbaletin tanssijat esittävät Kenneth Greven hittibaletin Lumikuningattaren Tanskan kuninkaallisessa baletissa yhteensä neljä kertaa 27.–29.1.2017. Kertun roolissa tanssivat Salla Eerola ja Tiina Myllymäki sekä Kain roolissa Michal Krčmář ja Sergei Popov. Teoksen nimiroolissa nähdään Yimeng Sun ja Hanako Matsune.

Kööpenhaminan esityksissä kertojana nähdään tanskalainen näyttelijä Vibeke Hastrup, joka on 30 vuotta jatkuneen uransa aikana näytellyt mm. elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatterissa. Viime vuosina Hastrup on vieraillut mm. tv-sarjoissa Vallan linnake ja Petos.

Kansallisbaletin Kööpenhaminan vierailua tukevat Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto, Suomi 100 -ohjelma ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti.

Pääministeri Sipilä mukana vierailulla – Kuningatar Margareetan on tarkoitus osallistua

Ensi perjantain Lumikuningatar-ensi-illassa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea Tanskan kuninkaallisessa teatterissa arvovaltaisessa seurassa. Tanskan kuningatar Margareetan on hovin mukaan tarkoitus osallistua ja Suomen pääministeri Juha Sipilä isännöi esitystä Suomi 100 -valtuuskunnan puheenjohtajana. Näytäntöön saapuu myös muun muassa useita ministereitä, diplomaatteja, tanskalaisia arvovieraita ja Suomen ystäviä.

Vibeke Hastrup isoäidin roolissa

Suomalaisten rakastama koko perheen baletti

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanutta Lumikuningatarta on esitetty Kansallisbaletissa yhteensä 66 kertaa, ja sen on nähnyt jo yli 85 000 katsojaa. Lisäksi teoksen taltiointi on esitetty Finnkinon elokuvateattereissa ja TV 1:ssä. Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven luoma teos pohjautuu Hans Christian Andersenin samannimiseen satuun – Greve on sijoittanut teoksen sadan vuoden takaiseen Suomeen. Tuomas Kantelisen mukaansatempaava musiikki kuullaan esityksessä äänitteenä Kansallisoopperan orkesterin soittamana.

Seuraa vierailua somessa #FNBtour

Ooppera ja Baletti kiertueella

Kööpenhaminan vierailua seurataan tiiviisti Oopperan ja Baletin sosiaalisessa mediassa. Näe videopätkiä kulissien takaa, tutustu mukana oleviin tanssijoihin ja koe avajaisjuhlan huuma. Elä ja ilakoi mukana kanssamme! Tägää tsemppiviestisi ja kommenttisi @oopperabaletti #FNBtour.

Tähtitanssija Tiina Myllymäen tunnelmat Kööpenhaminasta

Tiina Myllymäki kertoo Kööpenhaminan tunnelmista

Tähtitanssijamme Tiina Myllymäki kertoo tunnelmistaan ennen Lumikuningattaren ensi-iltaa Kööpenhaminassa: "Olen ylpeä siitä, että voimme tuoda tällaisen teoksen edustamaan sekä Kansallisbalettia että Suomea." Hyvä Suomi! <3 #FNBtour #suomi100 Suomi Finland 100

Julkaissut Ooppera & Baletti 27. tammikuuta 2017

#FNBtour #Lumikuningatar

Katso Lumikuningatar Stage24-palvelussa

Liity mukaan Kööpenhaminan vierailun tunnelmiin koti-Suomesta käsin! Voit katsoa Lumikuningattaren maksutta Stage24-palvelussa.

Kansallisbaletti ensi kertaa Japanissa

Kansallisbaletti lähtee kiertueelle Japaniin huhtikuussa 2017! Bunkamura Orchard Hallissa Tokiossa nähdään kuusi esitystä 22.–25. huhtikuuta ja Osakassa kaksi esitystä 29.–30. huhtikuuta. Vierailulla on mukana lähes puolet Kansallisbaletin tanssijoista ja ohjelmassa on gaalailta, joka koostuu katkelmista Kansallisbaletin parhaista teoksista. Mukana ovat mm. Imre Eckin Tuonelan joutsen Sibeliuksen musiikkiin sekä katkelmat Joutsenlammesta, Don Quijotesta ja Jorma Uotisen Ballet Pathétiquesta. Gaalan aloittaa vajaan tunnin pituinen, varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva muumibaletti. Uuden teoksen koreografia on Kenneth Greven käsialaa ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

Suomen kansallisbaletin Japanin-kiertueen yhteistyökumppanina on Finnair. Vierailu on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa.

Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi

“Olemme ylpeitä saatuamme kutsun vierailulle, sillä tämä on Suomen kansallisoopperan ja -baletin kaikkien aikojen ensimmäinen vierailu Japaniin. Japaniin kutsutaan vain maailman parhaita ryhmiä, ja yleisön balettitietämys on korkea, joten kutsu on suuri kunnia meille.”

– Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve

Kuvan muumihahmo: © Moomin Characters™

Kansallisbaletti suuntaa kesä-Suomeen!

Kansallisbaletin kesäkiertue 2017

Kansallisbaletti lähtee jälleen tänä kesänä huippusuositulle kesäkiertueelle toreille ja puistoihin ympäri Suomen! Noin 20-henkinen tanssijaryhmä kiertää kesäkuun puolivälissä viidessä suomalaiskaupungissa. Kaupungit ja kiertueen tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin keväällä.

Oopperaa ja Balettia kaikelle kansalle

Oopperan ja Baletin yleisötyö tavoittaa monenlaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä ympäri Suomen. Tarjoamme osallistavaa taiteellista toimintaa, erityisryhmille suunnattuja esityksiä ja tapahtumia sekä täydennyskoulutusta jo ammatissa toimiville.

Haluamme tarjota kokemuksia oopperasta ja baletista kunkin omilla ehdoilla – usein itse tekemällä ja sen kautta oppimalla. Toiminnassa korostuu taidemuodon yhteisöllisyys ja aineeton luonne: elävä esitys tapahtuu tässä ja nyt.

Lue lisää yleistyön toiminnasta