Siirry sisältöön

Tälle sivulle kootaan uusimmat tiedot Kansallisoopperan ja -baletin vierailuista niin Suomessa ja ulkomailla. Tervetuloa matkaan mukaan!

Muumipeikko ja taikurin hattu

Uusi muumibaletti valloittaa Japanin

Kenneth Greven ja Tuomas Kantelisen uusi muumibaletti Muumipeikko ja taikurin hattu saa kantaesityksensä Kansallisbaletin Japanin-vierailulla Tokiossa huhtikuussa 2017. Kansallisbaletti esittää teoksen kuusi kertaa Tokiossa ja kaksi kertaa Osakassa. Euroopan ensi-iltansa teos saa Alminsalissa tammikuussa 2018.

Lue lisää Muumipeikko ja taikurin hattu -baletista >

Kansallisbaletti ensi kertaa Japanissa

Kansallisbaletti lähtee kiertueelle Japaniin huhtikuussa 2017! Bunkamura Orchard Hallissa Tokiossa nähdään kuusi esitystä 22.–25. huhtikuuta ja Osakassa kaksi esitystä 29.–30. huhtikuuta. Vierailulla on mukana lähes puolet Kansallisbaletin tanssijoista ja ohjelmassa on gaalailta, joka koostuu katkelmista Kansallisbaletin parhaista teoksista. Mukana ovat mm. Imre Eckin Tuonelan joutsen Sibeliuksen musiikkiin sekä katkelmat Joutsenlammesta, Don Quijotesta ja Jorma Uotisen Ballet Pathétiquesta. Gaalan päättää vajaan tunnin pituinen, varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva muumibaletti. Uuden teoksen koreografia on Kenneth Greven käsialaa ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

Suomen kansallisbaletin Japanin-kiertueen yhteistyökumppanina on Finnair. Vierailu on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa.

Finnair Kansallisbaletin kumppanina Japanin-kiertueella

Finnair Suomen kansallisbaletin yhteistyökumppani Japanin vierailulla keväällä 2017. Finnair haastatteli Japanista kotoisin olevia tanssijoitamme Hanako Matsunea ja Mai Komoria sekä Kansallisbaletin taiteellista johtajaa Kenneth Greveä kiertueen valmistelujen lomassa.

Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi

“Olemme ylpeitä saatuamme kutsun vierailulle, sillä tämä on Suomen kansallisoopperan ja -baletin kaikkien aikojen ensimmäinen vierailu Japaniin. Japaniin kutsutaan vain maailman parhaita ryhmiä, ja yleisön balettitietämys on korkea, joten kutsu on suuri kunnia meille.”

– Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve

Kuvan muumihahmo: © Moomin Characters™

Seuraa vierailua somessa #FNBtour

Ooppera ja Baletti kiertueella

Kansallisbaletin vierailua seurataan tiiviisti Oopperan ja Baletin sosiaalisessa mediassa. Näe videopätkiä kulissien takaa, tutustu mukana oleviin tanssijoihin ja koe gaalaillan huuma. Elä ja ilakoi mukana kanssamme! Tägää tsemppiviestisi ja kommenttisi @oopperabaletti #FNBtour.

#FNBtour

Kansallisbaletti vieraili Kööpenhaminassa tammikuussa 2017

Lumikuningatar 2016

Suomi mainittu!

Kansallisbaletti sai kunnian olla mukana avaamassa Suomi 100-juhlavuotta Kööpenhaminassa tammikuussa 2017. Vierailu oli osa juhlavuoden kansainvälisiä huippuhetkiä.

Kansallisbaletin tanssijat esittivät Kenneth Greven hittibaletin Lumikuningattaren Tanskan kuninkaallisessa baletissa yhteensä neljä kertaa 27.–29.1.2017. Kertun roolissa tanssivat Salla Eerola ja Tiina Myllymäki sekä Kain roolissa Michal Krčmář ja Sergei Popov. Teoksen nimiroolissa nähtiin Yimeng Sun ja Hanako Matsune.

Kööpenhaminan esityksissä kertojana nähtiin tanskalainen näyttelijä Vibeke Hastrup, joka on 30 vuotta jatkuneen uransa aikana näytellyt mm. elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatterissa. Viime vuosina Hastrup on vieraillut mm. tv-sarjoissa Vallan linnake ja Petos.

Kansallisbaletin Kööpenhaminan vierailua tukivat Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto, Suomi 100 -ohjelma ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti.

Juha Sipilä ja kuningatar Margareeta mukana Kööpenhaminan vierailulla

Pääministeri Sipilä ja kuningatar Margareeta osallistuivat Lumikuningatar-ensi-iltaan

100-vuotiasta Suomea juhlittiin Tanskan kuninkaallisessa teatterissa arvovaltaisessa seurassa. Mukana olivat Tanskan kuningatar Margareeta ja Suomen pääministeri Juha Sipilä. Kööpenhaminan ensi-illassa mukana oli myös useita ministereitä, diplomaatteja, tanskalaisia arvovieraita ja Suomen ystäviä.

Lumikuningatar hurmasi tanskalaiset

Tanskalaisyleisö otti suomalaisten rakastaman baletin vastaan erittäin lämpimästi.

Lumikuningatar

”Tämä on Suomen kansallisbaletin ensimmäinen vierailunäytäntö Kööpenhaminassa, ja toivottavasti ei viimeinen.”

– CPH Culture

Lumikuningatar; Tiina Myllymäki

”Näyttävä kylmän Pohjolan vierailunäytäntö, jonka mieluusti näkisimme uudelleen.”

Arvioita ja muita kirjoituksia Kööpenhaminan vierailusta:

Naiselo45+ -blogi: Lumikuningattaremme lumosi tanskalaiset

Berlingske: Snedronningen på segway

Kulturkupeen: Snedronningen – Den Finske Nationalballet på Det Kgl. Teater.

Out & About Online: Snedronningen – Flot fejring af Finlands 100 år

XQ28.dk: Magisk eventyrballet

Teater1: Snedronningen

Danstidningen: Genomskinliga isprinsessor och trollkarlar i bastun

Eva Kistrup, Copenhagen Report: A Winter’s Tale

Kansallisbaletti suuntaa kesä-Suomeen!

Kansallisbaletin kesäkiertue

Kansallisbaletin kesäkiertue 2017

Kansallisbaletti lähtee jälleen tänä kesänä huippusuositulle kesäkiertueelle toreille ja puistoihin ympäri Suomen! Noin 20-henkinen tanssijaryhmä kiertää kesäkuun puolivälissä viidessä suomalaiskaupungissa.

So You Think You Can Muuv? -työpajat kiertävät Suomea

Vauhdikkaat työpajat innostavat 5.-9.-luokkalaisia tanssimaan ja luomaan omia koreografioita ammattitanssijoiden kanssa. Ammattitanssijat näyttävät esimerkillään kuinka hauskaa ja helppoa liikkuminen voi olla. Korkealaatuiset tanssiesitykset ja kannustava ote nuorten omaan liikkumiseen ovat työpajan lähtökohdat. Kaikki liike on tanssia, ja kaikilla on lupa liikkua.

Työpajoja järjestetään pääkaupunkiseudulla ja vaihtelevasti muilla paikkakunnilla.

Lue lisää So You Think You Can Muuv? -työpajoista

Ihmepoika A

Uusi koululaisooppera Ihmepoika A kouluissa syksyllä 2017

Koululaisooppera Ihmepoika A syntyy alakouluoppilaiden ja oopperan ammattilaisten yhteistyönä. Oopperan kirjoittaa rap-artisti Karri Miettinen eli Paleface, sen säveltää Timo Hietala, ohjaa Riikka Oksanen ja visualisoi Anna Kontek. Esitys saa ensi-iltansa Alminsalissa 7.4.2017, minkä jälkeen teos kiertää syksystä 2017 alkaen jopa 80 koulussa ympäri Suomen.

Ihmepoika A on järjestyksessään jo seitsemäs Kansallisoopperan tilaama koululaisooppera.