Siirry sisältöön

Syvenny teosten maailmaan

Käsiohjelmat

Käsiohjelmat muodostavat tärkeän perinteen ooppera- ja balettiesityksille. Niiden kautta esityksestä saa irti enemmän. Pääset syvemmälle tarinaan ja tiedät enemmän esityksen tekijöistä ja sen syntyvaiheista. Useille oopperan ja baletin harrastajille käsiohjelmat ovat oikeaa keräilytavaraa. Käsiohjelmat julkaistaan aina teosten ensi-iltapäivänä.

Käsiohjelmia on myynnissä Töölönlahden aulan asiakaspalvelussa, Mannerheimintien puoleisen aulan sisäänkäynnin myyntipisteellä, avoinna olevilla Oopperaravintolan tiskeillä sekä osalla aulahenkilökunnasta. Halutessasi voit ostaa käsiohjelman myös ennakkoon asiakaspalvelustamme. Käsiohjelmat maksavat 5 euroa kappaleelta.

Iltakohtaiset esiintyjät

Oopperoiden ja balettien iltakohtaiset esiintyjät julkaistaan osajakolehdissä, joita on jaossa maksutta lämpiöiden esitetelineissä sekä vahtimestareilla, lipunmyynnissä ja Oopperashopissa esitysillan aikana. Ennakkoon illan solistit ovat nähtävissä verkkopalvelussamme jokaisen teoksen omalla sivulla.

La Bohème: Zach Borichevsky; Marjukka Tepponen

Teosesittely ennen esitystä

Voit tutustua teoksiin myös asiantuntijoiden esittelyissä. Ennen näytöksiä järjestettävät teosesittelyt avartavat maailmaa teoksen ympärillä. Illan esitystä katsoo ihan uusin silmin, kun on ensin kuullut asiantuntijalta kiinnostavia faktoja teoksen syntyvaiheista, roolihahmoista ja tarinasta.

Tilaisuudet järjestetään tiettyjen esitysten yhteydessä yleensä Alminsalin lämpiössä, jossa on mahdollista nauttia kupponen kahvia tai lasi kuohuviiniä esittelyn lomassa. Noin 25 minuuttia kestäviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kuuntele teosesittely Stage24-palvelussa

Liisa Ihmemaassa; Salla Eerola

Kuuntele teosesittely podcastina

Voit kuunnella Oopperan ja Baletin teosesittelyt myös Stage24-palvelustamme käsin. Lisäämme Alminsalin tilaisuuksien tallenteet Stage24:lle podcasteina, joiden kuuntelu onnistuu helposti vaikka puhelimesta bussimatkalla.