Siirry sisältöön
Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Main Auditorium

Päänäyttämö

Oopperan ja Baletin päänäyttämön katsomossa on 1305 paikkaa. Vuonna 2015 tehdyn remontin myötä katsomoon saatiin mukavat penkit ja hyvä näkyvyys lähes jokaiselta paikalta. Permannon paikat nousevat takarivejä kohti. Noususta johtuen viimeisen eli 19. rivin reunimmaisille paikoille 698–700 ja 725–727 tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen tekstitys ei näy aivan kokonaan.

Myös parvilta näkee mainiosti, mutta turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä.

Huomaathan, että 3. parvi on hyvin korkealla. Suosittelemme valitsemaan paikan muualta, mikäli et pidä korkeista paikoista.

Päänäyttämön permannolle on asennettu induktiosilmukka. Tutustu induktiosilmukan kuuluvuuskarttaan täällä.

Missäpäin katsomoa kannattaa istua?

Löydä paikkasi katsomokartalta! Katsomokartan pisteitä painamalla voit kokeilla, millainen on näkyvyys näyttämölle eri puolilta katsomoa.

Huomioithan, että katsomon istumapaikat on hinnoiteltu niiden näkyvyyden mukaan kahdeksaan eri hintaluokkaan. Hinnoitteluun vaikuttaa näkyvyys ja kuuluvuus istumapaikalle, etäisyys näyttämöltä, mahdolliset turvakaiteet sekä teoksen ohjauksen vaikutukset näkyvyyteen. Niinpä kaikkein edullisimpien hintaryhmien paikoissa näkyvyys näyttämölle voi olla rajoitettua, ja samassa hintaluokassa voi olla paikkoja eri puolilla salia.

Katsomokartta
Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132
Ooppera ja Baletti_Alminsali_flyygeli

Alminsali

Oopperan ja Baletin pienemmällä näyttämöllä nähdään kausittain niin kokoillan oopperoita, lyhyempiä lastenesityksiä kuin vierailevien ryhmien teoksia. Alminsalissa on tapahtumasta riippuen 200–500 paikkaa.

Alminsali on nimetty Kansallisoopperan pitkäaikaisen johtajan Alfons Almin mukaan.

Lämpiötilojen pohjakartat

Ennen esitystä

Lataa applikaatio
Ooppera_Baletti_mobiilisovellus

Oopperan ja Baletin mobiilisovellus

Syvenny teokseen

Käytännön vinkkejä

Lippujen tarkastus

Liput skannataan katsomon ovilla. Puhelimesta näytetty lippu kelpaa hyvin, eikä printtilippua tarvitse taittaa. Lippuusi on merkitty tarkka paikka ja se, kannattaako sinun mennä sisään saliin oikealta vai vasemmalta puolelta. Permannolle mennään päälämpiöstä portaita alas. Ensimmäinen parvi sijaitsee päälämpiön tasolla, 2. ja 3. parvelle pääsee hissillä tai portaita pitkin.

Penkkirivien päädyissä on rivinumeroinnit, ja istumapaikan numerot löytyvät istuimista. Voit tarkastaa paikkasi ennakkoon katsomokartoista, jotka löytyvät ylempää tältä sivulta.

Saapuminen

Mannerheimintien puolella sijaitseva pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti on Töölönlahden puolelta. Oopperatalolle on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä: aivan talon edessä pysähtyvät mm. raitiotielinjat 1, 2, 4, 8 ja 10.

Parkkipaikat

Oopperatalon lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee n. 100 metrin päässä Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja ma–pe klo 21 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Aluella on usein pulaa pysäköintipaikoista, sillä se palvelee Oopperatalon lisäksi Kisahallin, Olympiastadionin ja Sonera Stadiumin asiakkaita ja Töölön asukkaita. Parkkipaikan etsimiseen kannattaa varata aikaa.

Ilmainen narikka

Katsomoon ei paloturvallisuussyistä saa viedä suurikokoisia reppuja tai laukkuja tai muuta tilaa vievää tavaraa. Naulakkopalvelut kuuluvat käyntiisi eivätkä maksa mitään. Voit turvallisin mielin jättää laukkusi säilytykseen. Huomioithan kuitenkin, että kadonneesta narikkalapusta veloitamme 5 euroa.

Esityksen kesto ja väliajan pituus

Väliajan kesto on noin 25 minuuttia. Osassa esityksiä on kaksi väliaikaa, useimmissa yksi. Väliaika sisältyy esityksen kokonaiskestoon. Esityksen kokonaiskesto vaihtelee teoksen mukaan. Esityskohtaiset tiedot löydät kunkin teoksen omalta sivulta.

Valokuvaaminen

Esityksen kuvaaminen ja musiikin taltioiminen on tekijänoikeussyistä ehdottomasti kielletty. Mutta ei hätää! Voit ihastella teosten kuvia verkkopalvelussamme kunkin teoksen omalla sivulla. Sen sijaan esiintyjien loppukiitosten kuvaaminen sekä lämpiötiloissamme somettaminen on enemmän kuin sallittua. Kuvaa tunnelmat väliajalta ja tägää kuvaan @oopperabaletti niin mekin löydämme sen. Ethän jaa kuvia muista asiakkaista ilman lupaa.

Myöhästyneet sisään vasta väliajalla

Saavuthan esitykseen hyvissä ajoin. Saliin ei pääse myöhästyneenä sisään, koska tarkoituksena on taata niin muille katsojille kuin esiintyjillekin rauha esityksen aikana. Jos myöhästyt, pyydä apua vahtimestarilta aulassa tai lämpiössä.

Salista poistuminen esityksen aikana

Kesken esityksen salista ei ole toivottavaa poistua, sillä tarkoituksena on taata niin muille katsojille kuin esiintyjillekin mahdollisimman rauhaisa esitys. Niinpä jos salista poistuu kesken esityksen, takaisin pääsee vasta väliajan päätyttyä.

Parfyymia maltillisesti

Muistathan, että katsomossa on varmasti aina myös tuoksuille herkkiä ihmisiä. Käytäthän hajusteita kohtuudella.

Löytötavarat

Voit tiedustella löytötavaroita päivystävältä vahtimestarilta, p. (09) 4030 2306. Löytötavarat toimitetaan kahden viikon välein Suomen löytötavarapisteeseen. Emme vastaa yleisön henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Usein kysytyt kysymykset - katso video

Uteliaille

OpperaLooks_Oopperan kummitus

Mitä pukea päälle
Oopperaan ja Balettiin?

OopperaLooks

Lahjoja ja kotiinviemisiä

Lippujen hinnat

Myynti- ja toimitusehdot

Lue lisää alennuksista, lippujen hinnoittelusta sekä lippujen vaihdosta ja varauksista.

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.