Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 45 min
ei väliaikaa
9 esitystä
29.1.2021 – 23.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €

Ensi-ilta Kansallisoopperassa tammikuussa 2021

Helsingissä vietetään häitä, mutta sulhasen perheellä on synkkä salaisuus. Kun kymmenen vuoden takaiset tapahtumat alkavat paljastua juhlaväelle, on aika kohdata totuus.

Kaija Saariahon säveltämä ja Sofi Oksasen kirjoittama uutuusooppera Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä.

Innocence saa kantaesityksensä Aix-en-Provencen festivaalilla heinäkuussa 2020. Kansallisoopperassa teos nähdään tammikuusta 2021 alkaen. Esitykset johtaa Susanna Mälkki ja Clément Mao-Takacs.

Innocence on Aix-en-Provencen, Suomen kansallisoopperan, Lontoon Royal Opera Housen, Alankomaiden oopperan ja San Franciscon oopperan yhteistuotanto.

liput_piktogrammi_mustaLIPUNMYYNNIN AIKATAULU
Tämä teos sisältyy kausikortteihin. Yksittäiset liput (poislukien kausikortteihin sisältyvät esitykset) tulevat myyntiin 1.6. klo 12. Loput liput vapautuvat myyntiin 5.8. klo 12.

Esitykset ja liput

1 h 45 min
ei väliaikaa
9 esitystä
29.1.2021 – 23.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €
pe 29.1.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
ke 3.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
pe 5.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
ti 9.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
to 11.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
la 13.2.2021
klo 14:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
to 18.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
la 20.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
ti 23.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin

 

Esitykset 3., 5. ja 9.2. ovat osa Musica nova Helsinki -festivaalia.

Yhteistyössä Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen

Saariahon viides ooppera

Kaija Saariaho on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaissäveltäjiä. BBC:n äskettäin nykysäveltäjille järjestämässä äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävimmästä säveltäjästä Saariaho nousi sijalle 17, kaikkein merkittävimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Saariahoa pidetään yhtenä omaperäisimmistä nykysäveltäjistä ja hänen teoksiaan esitetään jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Saariaho tunnetaan hienostuneena orkesterinkäsittelijänä, joka luo hitaasti kehittyviä, unenomaisia sointimassoja. Hänen oopperansa ovat olleet menestystarinoita – Kansallisoopperassa on esitetty Kaukainen rakkaus, Adriana Mater, Émilie ja viimeisimmäksi Only the Sound Remains vuonna 2016. Innocence on Saariahon viides ooppera.

#innocence #innocenceooppera

Libretistinä Sofi Oksanen

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.

Läpimurtonsa hän teki näytelmällä Puhdistus (Suomen Kansallisteatteri 2007). Samasta aiheesta syntyneestä romaanista tuli nopeasti yksi suomalaisen kirjallisuuden suurimpia menestyksiä, ja romaaniin pohjautuva Jüri Reinveren säveltämä ooppera sai kantaesityksensä Kansallisoopperassa 2012. Innocence on Oksasen ensimmäinen oopperalibretto.

Tekijät

Musiikki
Kaija Saariaho
Libretto
Sofi Oksanen
Musiikinjohto
Susanna Mälkki
Musiikinjohto
Clément Mao-Takacs
Ohjaus ja dramaturgia
Simon Stone
Lavastus
Chloe Lamford
Puvut
Mel Page
Valaistus
James Farncombe

Rooleissa

Anu Komsi, photo: Ville Paul Paasimaa
Opettaja
NN

Juoni

Kansainvälinen vierasjoukko viettää häitä Helsingissä. Sulhanen on suomalainen, morsian romanialainen ja morsiamen äiti ranskalainen. Yllättäen kesken hääjuhlan tšekkiläinen tarjoilijatar alkaa voida huonosti…

Sulhasella on synkkä salaisuus, ja juhlaa varjostaa vuosien takainen tragedia. Muistot nostavat pintaan menneisyyden haavat; tunnelmaa painaa syyllisyys, kadotettu viattomuus.

Laajempi juoniselostus käsiohjelmassa.

Innocence_Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen

Monikielisyyttä ja väkivallan teemoja – Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen kertovat uudesta Innocence-oopperastaan Ylen haastattelussa

Varmista paikkasi, hanki kausikortti

Koe mielen molemmat puolet

Kaikkien aikojen kausikortti

Kausikortin ostaessasi hankit liput uutuusesityksiin, joita on kaudella 2020–21 yhteensä kahdeksan. Niistä kaksi on useamman teoksen kokonaisuuksia, joten nautit yhdellä kortilla jopa 11 eri teoksesta. Samalla saat katsomosta oman vakiopaikan ja tusinan tuntuvia etuja.

Kausikorttipaketteja on myynnissä rajallisesti. Tällä hetkellä kaikki kausikorttipaketit ovat loppuunvarattu.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA