Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 45 min
ei väliaikaa
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €

Innocence nähdään Kansallisoopperassa syksyllä 2022

Kaija Saariahon ja Sofi Oksasen uutuusooppera Innocence sai menestyksekkään kantaesityksensä Ranskassa Aix-en-Provencen festivaalilla 3. heinäkuuta 2021. Kansallisoopperassa teos saa ensi-iltansa 21. lokakuuta 2022.

Kaija Saariahon säveltämä ja Sofi Oksasen kirjoittama Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä. Helsingissä vietetään häitä, mutta sulhasen perheellä on synkkä salaisuus. Kun kymmenen vuoden takaiset tapahtumat alkavat paljastua juhlaväelle, on aika kohdata totuus. 

Innocence on Aix-en-Provencen, Suomen kansallisoopperan, Lontoon Royal Opera Housen, Alankomaiden oopperan ja San Franciscon oopperan yhteistuotanto. Kansallisoopperassa esitykset johtaa Clément Mao-Takacs.

Teoskuvat: Jean Louis Fernandez, Aix-en-Provencen festivaali, taiteilijoiden kuvat: Toni Härkönen

Yhteistyössä Kaija Saariaho, Sofi Oksanen ja Aleksi Barrière

Saariahon viides ooppera

Kaija Saariaho on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaissäveltäjiä. BBC:n äskettäin nykysäveltäjille järjestämässä äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävimmästä säveltäjästä Saariaho nousi sijalle 17, kaikkein merkittävimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Saariahoa pidetään yhtenä omaperäisimmistä nykysäveltäjistä ja hänen teoksiaan esitetään jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Saariaho tunnetaan hienostuneena orkesterinkäsittelijänä, joka luo hitaasti kehittyviä, unenomaisia sointimassoja. Hänen oopperansa ovat olleet menestystarinoita – Kansallisoopperassa on esitetty Kaukainen rakkaus, Adriana Mater, Émilie ja viimeisimmäksi Only the Sound Remains vuonna 2017. Innocence on Saariahon viides ooppera.

Monikielinen libretto

Libretistinä Sofi Oksanen

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.

Läpimurtonsa hän teki näytelmällä Puhdistus (Suomen Kansallisteatteri 2007). Samasta aiheesta syntyneestä romaanista tuli nopeasti yksi suomalaisen kirjallisuuden suurimpia menestyksiä, ja romaaniin pohjautuva Jüri Reinveren säveltämä ooppera sai kantaesityksensä Kansallisoopperassa 2012. Innocence on Oksasen ensimmäinen oopperalibretto.

Dramaturgi-kääntäjä Aleksi Barrière

Aleksi Barrière on tehnyt tiivistä yhteistyötä Oksasen ja Saariahon kanssa vuodesta 2013. Hän on tehnyt Innocencen libreton monikielisen version ja työskennellyt teoksen dramaturgina. Innocence on sävelletty yhdeksänkieliseen librettoon, jonka monikielinen, toisena äidinkielenään suomea puhuva Barrière laati Oksasen suomenkielisen tekstin pohjalta.

Barrière on perustanut yhdessä kapellimestari Clément Mao-Takacsin kanssa La Chambre aux échos -musiikkiteatteriryhmän, jonka toiminnan painopisteenä on musiikkiteatterin uusien muotojen kehittäminen ja eri taiteenlajien välisen dialogin lisääminen. Vuonna 2017 Pariisissa kantaesitetty musiikkiteatteriproduktio Violences nähtiin Kansallisoopperassa helmikuussa 2019.

Juoni

Kansainvälinen vierasjoukko viettää häitä Helsingissä. Sulhanen on suomalainen, morsian romanialainen ja morsiamen äiti ranskalainen. Yllättäen kesken hääjuhlan tšekkiläinen tarjoilijatar alkaa voida huonosti…

Sulhasella on synkkä salaisuus, ja juhlaa varjostaa vuosien takainen tragedia. Muistot nostavat pintaan menneisyyden haavat; tunnelmaa painaa syyllisyys, kadotettu viattomuus.

Laajempi juoniselostus käsiohjelmassa.

Galleria

”Trilleri, triumfi, läpimurto” -Helsingin Sanomat

”Vuoden odotetuin ooppera” -The New York Times

”Mestariteos” -Le Figaro

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Huomioithan, ettei tässä esityksessä ole väliaikaa. Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista ennen esitystä.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.