Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 45 min
ei väliaikaa
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €

Innocence jää pois kauden 2020-2021 ohjelmistosta

Kaija Saariahon ja Sofi Oksasen uutuusooppera Innocence jää pois Kansallisoopperan ohjelmistosta kaudella 2020–2021. Koronaviruspandemiasta johtuen viiden oopperatalon yhteistuotantona syntyvä Innocence ei saa kantaesitystään Aix-en-Provencen festivaalilla heinäkuussa, joten teosta ei nähdä myöskään Helsingissä tammikuussa 2021. Innocence sisältyy Kansallisoopperan ohjelmistoon tulevilla esityskausilla.

Kaija Saariahon säveltämä ja Sofi Oksasen kirjoittama Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä. Helsingissä vietetään häitä, mutta sulhasen perheellä on synkkä salaisuus. Kun kymmenen vuoden takaiset tapahtumat alkavat paljastua juhlaväelle, on aika kohdata totuus. 

Innocence on Aix-en-Provencen, Suomen kansallisoopperan, Lontoon Royal Opera Housen, Alankomaiden oopperan ja San Franciscon oopperan yhteistuotanto. Kansallisoopperassa esitykset johtaa Susanna Mälkki ja Clément Mao-Takacs.

Yhteistyössä Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen

Saariahon viides ooppera

Kaija Saariaho on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaissäveltäjiä. BBC:n äskettäin nykysäveltäjille järjestämässä äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävimmästä säveltäjästä Saariaho nousi sijalle 17, kaikkein merkittävimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Saariahoa pidetään yhtenä omaperäisimmistä nykysäveltäjistä ja hänen teoksiaan esitetään jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Saariaho tunnetaan hienostuneena orkesterinkäsittelijänä, joka luo hitaasti kehittyviä, unenomaisia sointimassoja. Hänen oopperansa ovat olleet menestystarinoita – Kansallisoopperassa on esitetty Kaukainen rakkaus, Adriana Mater, Émilie ja viimeisimmäksi Only the Sound Remains vuonna 2016. Innocence on Saariahon viides ooppera.

#innocence #innocenceooppera

Libretistinä Sofi Oksanen

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.

Läpimurtonsa hän teki näytelmällä Puhdistus (Suomen Kansallisteatteri 2007). Samasta aiheesta syntyneestä romaanista tuli nopeasti yksi suomalaisen kirjallisuuden suurimpia menestyksiä, ja romaaniin pohjautuva Jüri Reinveren säveltämä ooppera sai kantaesityksensä Kansallisoopperassa 2012. Innocence on Oksasen ensimmäinen oopperalibretto.

Juoni

Kansainvälinen vierasjoukko viettää häitä Helsingissä. Sulhanen on suomalainen, morsian romanialainen ja morsiamen äiti ranskalainen. Yllättäen kesken hääjuhlan tšekkiläinen tarjoilijatar alkaa voida huonosti…

Sulhasella on synkkä salaisuus, ja juhlaa varjostaa vuosien takainen tragedia. Muistot nostavat pintaan menneisyyden haavat; tunnelmaa painaa syyllisyys, kadotettu viattomuus.

Laajempi juoniselostus käsiohjelmassa.

Innocence_Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen

Monikielisyyttä ja väkivallan teemoja – Kaija Saariaho ja Sofi Oksanen kertovat uudesta Innocence-oopperastaan Ylen haastattelussa

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA