Skip to content

Fagotti

Vertti Tapanainen

Muusikko

Esittely

Vertti Tapanainen aloitti opintonsa 9-vuotiaana Hämeenlinnan Sibelius-Opistossa Mika Ylärakkolan johdolla ja lähti sen jälkeen ammattiopintoihin Helsingin konservatorioon Mikko-Pekka Svalan oppiin. Kandidaatin tutkinnon Tapanainen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Otto Virtanen, minkä jälkeen hän jatkoi maisteriopintoihin Mannheimin musiikkikorkeakouluun professori Ole-Kristian Dahlin maineikkaalle fagottiluokalle.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Tapanainen on soittanut tammikuusta 2023. Sitä ennen hän on työskennellyt freelancerina mm. Jyväskylän, Tampereen, Helsingin ja Oulun kaupunginorkestereissa. Kesäkuussa 2022 hän voitti Pori Sinfoniettasta varaäänenjohtajan koesoiton, mutta ei ehtinyt aloittaa vakanssissa voitettuaan pian sen jälkeen paikan Kansallisoopperan orkesterista.

Erääksi mieleenpainuvimmaksi orkesterikokemuksekseen Tapanainen mainitsee Verbier-festivaalin vuonna 2022, jolloin hän pääsi tekemään tiiviisti töitä kapellimestari Gianandrea Nosedan kanssa peräti neljä viikkoa putkeen Sveitsin Alppien upeissa maisemissa.

”Vapaa-ajallani käyn kiertämässä Helsingin lähiseudun frisbeegolfratoja, vaikka en lajissa kovin kaksinen olekaan. Ennen kuin urani klassisen musiikin puolella lähti nousukiitoon, kiersin ympäri Suomea tanssiorkesteri Lemmenlautan miehistön basistina peräti kolme vuotta, joista jälkenä jäi pysyvä rakkaus tanssimusiikkiin. Mainittakoon myös, että soittoani voi kuulla myös elokuvassa Risto Räppääjä ja väärä Vincent.”