Skip to content

2. viulu

Tommi Asplund

Muusikko

esittely

Tommi Asplund on opiskellut viulunsoittoa Malmön musiikkikorkeakoulussa Jennifer Wolfin ja Terje Moe Hansenin johdolla sekä kansanmusiikkia Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Mikael Marinin johdolla.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Asplund on soittanut määräaikaisena sijaisena vuodesta 2017. Sitä ennen hän on työskennellyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Avanti!:ssa sekä soittaa kansanmusiikkiyhtye Friggissä, jonka kanssa kiertänyt maailmaa vuodesta 2004. Asplund on työskennellyt myös useissa teattereissa, mm. Suomen kansallisteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Pyynikin kesäteatterissa ja Turun kaupunginteatterissa.

”Elän tällä hetkellä urani parasta aikaa, koska saan soittaa työkseni niin monenlaista musiikkia upeiden ja inspiroivien muusikoiden kanssa yli genrerajojen.” Asplund voitti 9-vuotiaana Napsu-tonttu -laulukilpailun Rovaniemellä ja oli vuoden ajan joulupukin virallinen tonttu, jonka tehtäviin kuului mm. esiintyä erilaisissa tapahtumissa Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä.