Skip to content

2. viulu

Sophia Miettunen

Muusikko

esittely

Sophia Miettunen opiskeli viulunsoittoa kotikaupungissaan Portsmouthissa, Winchesterissa, Manchesterin Royal Northern College of Musicissa sekä Lontoon Royal College of Musicissa.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Miettunen on soittanut vuodesta 1994. Sitä ennen hän on työskennellyt Bournemouthin sinfoniaorkesterissa sekä soittanut freelancerina mm. BBC:n filharmonikoissa ja Liverpoolin kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa. Lisäksi Miettunen on soittanut Hampshiren kreivikunnan nuoriso-orkesterissa, Gustav Mahler -nuoriso-orkesterissa ja Euroopan unionin nuoriso-orkesterissa konsertoiden Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa ja Suomessa mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Avanti!:ssa. Miettunen on opiskellut myös pianonsoittoa ja esiintynyt alttoviulistina.

”Olen taustaltani kyproksenkreikkalais-irlantilais-englantilainen ja nautin tällä hetkellä elämästäni suomalaisena Suomessa. Elämä neljän lapsen äitinä on pitänyt kiireisenä, mutta nyt lapset ovat kasvaneet isoiksi ja on paremmin aikaa keskittyä rakkaaseen orkesteriini sekä vapaaehtoistyöhön hyväntekeväisyysjärjestössä. Vietän myös paljon aikaani ihanan Saima-koirani kanssa. Huumorintajuni tunnetaan orkesterissa hyvin ja se voi olla oikea supervoima erityisesti pisimpien oopperoiden aikana.”