Skip to content

1. viulu

Ruth Haav

Muusikko

esittely

Ruth Haav on valmistunut Viron Musiikkiakatemiasta sekä Sibelius-Akatemiasta tärkeimpinä opettajinaan prof. Igor Bezrodny ja prof. Mari Tampere-Bezrodny.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Haav on työskennellyt vuodesta 1999. Hän on soittanut paljon kamarimusiikkia saaden oppia mm. Schubert-trion mestarikurssilta Wienissä. Haav on myös soittanut useita vuosia Tallinnan kamariorkesterissa sekä konsertoinut ja levyttänyt Tallinnan kamarikuoron kanssa mm. Arvo Pärtin musiikkia. Vuonna 1993 hän soitti Sveitsin Luganossa kansainvälisessä nuorten solistien orkesterissa.

”Sain 1. viulun vakituisen paikan elämäni ensimmäisessä koesoitossa! Urani kohokohtia ovat kuitenkin upeat lapseni, joiden kanssa olen saanut jakaa Kansallisoopperan näyttämöä: esikoispoikani on viulisti, toinen poikani ammattitanssija, ja tyttäreni on ollut lapsisolistina mm. Toscassa ja Taikahuilussa. Hän laulaa edelleen Oopperan lapsikuorossa, myös poikani lauloivat siellä useita vuosia. Koko perhe on siis edustettuna Kansallisoopperassa, sillä mieheni on 3. konserttimestari.”

Haav kertoo olevansa romantikko, joka rakastaa kynttilänvaloa, luontoa, kukkia ja piirtämistä. Hän lukee ja kirjoittaa mielellään runoja ja arvostaa aitoutta, sisäistä kauneutta ja pieniä kauniita eleitä sekä pitää monenlaisesta liikunnasta, ruoanlaitosta ja koirista.