Skip to content

Klarinetti

Patrik Stenström

Varaäänenjohtaja

esittely

Patrik Stenström on opiskellut Sibelius-Akatemiassa tärkeimpinä opettajinaan Paavo Lampinen ja Kullervo Kojo. Myös Markku Korhosella on ollut tärkeä inspiroiva rooli.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Stenström on soittanut vuodesta 1996. Sitä ennen hän oli Tampereen kaupunginorkesterin (nyk. Tampere Filharmonia) jäsen 1999–2001 ja viransijaisena Seinäjoen kaupunginorkesterissa 1993–1994. Lisäksi Stenström on avustanut etenkin pääkaupunkiseudun orkestereissa ja soittanut Zagros-ensemblessä, jonka kvintetin kanssa saavutti Uussoitto-kilpailun voiton vuoden 1995 Tampere Biennalessa.

”Urani kohokohta on saada soittaa tässä orkesterissa ja sen hienossa puupuhallinsektiossa. Mielestäni parasta on nimenomaan päivittäinen arkityö, jossa toivottavasti pystymme kohottamaan yleisön elämää hetkeksi arjen yläpuolelle. Ammatillisesti tyydyttävimmät hetket eivät minulle ole isot spektaakkelit tai ’tärkeät areenat’, vaan se odottamaton perusilta, kun yhteissoitto tuntuu luistavan ja porukassa jaetaan sanattomia musiikillisia viestejä ja ideoita, joihin reagoidaan niihin valmistautumatta. Musiikillisen kontaktin saaminen toiseen on työn suola, ei ensi-illat, arvostelut, kehut ja kiitokset.”

Stenström valokuvaa sivutyönään ja päätoimittaa Muusikkojen Liiton Muusikko-jäsenlehteä. Hän opiskelee parhaillaan työnohjaajaksi ja pitää mm. georgialaisesta, intialaisesta ja kreikkalaisesta keittiöstä.  “Olen suurpiirteisyyden ja turhamaisuuden kävelevä paradoksi, toisaalta harrastan turhan kalliita partavesiä, mutta en koskaan silitä esiintymispaitojani tai lankkaa kiiltonahkakenkiäni.”