Skip to content

Pasuuna

Niklas Larsson

Muusikko

esittely

Niklas Larsson on opiskellut Ingesundin musiikkiopistossa ja Malmön musiikkikorkeakoulussa Eric Lindblomin johdolla sekä Göteborgin musiikkikorkeakoulussa, jossa opettajana oli Ingemar Roos.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Larsson on soittanut vuodesta 2005. Hänen pääinstrumenttinsa on bassopasuuna, mutta hän soittaa myös kontrabassopasuuna, jota käytetään mm. Wagnerin ja Puccinin oopperoissa.

Larsson on soittanut aiemmin bassopasuunaa Norrköpingin sinfoniaorkesterissa ja vieraillut mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Tampere Filharmoniassa, Malmön sinfoniaorkesterissa ja Helsingborgin sinfoniaorkesterissa. Lisäksi hän opettaa bassopasuunan soittoa Sibelius-Akatemiassa.

Hienoimpina muistoina Larsson mainitsee Verdin Requiemin Johanneksenkirkossa Kansallisoopperan orkesterin, kuoron ja solistien voimin sekä uusimman Wagnerin Ring-syklin.

”Vartuin Ruotsin maaseudulla, joten osaan esimerkiksi käyttää moottorisahaa ja ajaa traktoria. Nautin liikunnasta ja pyöräilen työmatkani säällä kuin säällä. Pidän myös avantouinnista, mielellään ilman saunaa!”