Skip to content

Harri Karri

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Kapellimestari Harri Karri on näyttämömusiikin pitkän linjan ammattilainen. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1997 ja on suorittanut sekä orkesterinjohdon että pianonsoiton korkeimmat tutkinnot. Karri on johtanut useimpia maamme ammattiorkestereita, ja erityisesti hän on urallaan erikoistunut oopperaan, balettiin ja musiikkiteatteriin.

Karri on johtanut Suomen kansallisoopperassa useita oopperoita, kuten Kaukainen rakkaus, Lännen tyttö, Kung Karls jakt, Albert Herring ja Peter Grimes, sekä baletteja, kuten Etydit, Kaunotar ja hirviö, Kullervo ja Don Quijote. Lisäksi hän on johtanut oopperaa, balettia ja musikaalia mm. Sibelius-Akatemiassa, Vantaan, Oulun, Vaasan ja Seinäjoen oopperoissa, Suomalaisessa kamarioopperassa, Svenska teaternissa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Harri Karri on työskennellyt korrepetiittorina mm. Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä korrepetition lehtorina Sibelius-Akatemiassa, jossa hän on myös opettanut orkesterinjohtoa. Lisäksi Karri on konsertoinut pianistina sekä tehnyt levytyksiä ja tuottanut levyjä. Hän on toiminut Kansallisoopperan kuoromestarina ja vuodesta 2013 lähtien apulaiskapellimestarina ja korrepetiittorina.