Skip to content

Käyrätorvi

Hannu Kilpi

Muusikko

esittely

Hannu Kilpi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Antero Kasperin ja Kalervo Kulmalan oppilaana. Lisäksi hän on suorittanut jatko-opintoja Kölnissä Erich Penzelin johdolla sekä mestarikursseja mm. Barry Tuckwellin ja Hermann Baumannin johdolla.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Kilpi on työskennellyt vuodesta 1993. Hän on soittanut lisäksi Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa sekä toiminut Avanti!:ssa sen perustamisesta lähtien. Vierailuja hän on tehnyt sinfoniaorkestereissa eri puolilla Suomea ja esiintynyt Pori Jazz -festivaalilla. Kilpi on myös toiminut käyrätorvensoiton lehtorina Kuopion konservatoriossa.

”Jo kaudella 1977–78 olin mukana useissa produktioissa Vanhassa oopperatalossa, mm. Punainen viiva, Romeo ja Julia, Tannhäuser. Useimmista oopperoista olen saanut soittaa kaikki käyrätorvistemmat, eli oopperarepertuaari on tullut tutuksi.”

Harrastuksina Kilvellä ovat säveltäminen ja sovittaminen, kuntoilu sekä jääkiekko Classic Stars -joukkueessa. Vaimo on laulanut pitkään Kansallisoopperan kuorossa sopraanoa.