Skip to content

2. viulu

Einari Liikkanen

Varaäänenjohtaja

esittely

Einari Liikkanen aloitti opintonsa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa Janne Saarisen oppilaana. Hän jatkoi opiskelua 11-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin tutkinto-opiskelijana samassa oppilaitoksessa. Akatemiassa hänen opettajiaan olivat Merit Palas, Lajos Garam, Päivyt Meller ja Tero Latvala. Sivusoittimena hänellä oli alttoviulu, jossa häntä opetti Teemu Kupiainen.

Liikkasen kiinnostus orkesterisoittoa kohtaan oli ilmeistä alusta asti. Opiskeluaikoinaan hän soitti kaikkien suurten suomalaisten oppilasorkestereiden konserttimestarina. Näistä mainittakoon Helsingin juniorijouset, Tapiolan nuoret sinfonikot, Sinfoniaorkesteri Vivo, Jean Sibelius-orkesteri sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Liikkanen on ollut vakituisena jäsenenä syksystä 2022. Ennen uraansa kansallisoopperassa hän soitti Tapiola Sinfoniettassa vuosina 2013-2018.

Töiden ulkopuolella Liikkasen aika kuluu kahden pienen pojan kanssa touhutessa. Jos iskähommista jää aikaa yli, löytää hänet kesäisin maantiepyöräilemästä, talvisin hiihtoladulta ja iltaisin sohvalta, josta käsin hän seuraa aktiivisesti Formulaa, amerikkalaista jalkapalloa sekä jääkiekkoseura HIFK:ta.

”Urani kannalta oopperaorkesterin koesoiton voittaminen on tosi merkittävä ja hieno hetki, mutta taiteellisesti ehkä hienointa on aina, kun onnistuu kohtaamaan yleisön musiikin äärellä. Upeita ovat myös hetket, kun tunne voittaa kontrollin ja soitto pääsee vapautumaan täysin.”