Skip to content

Huilu

Bernadett Bogányi

Vuorotteleva äänenjohtaja

esittely

Bernadett Bogányi aloitti opintonsa Unkarissa Vácin kaupungin musiikkikoulussa. Suomeen muutettuaan hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Matti Helinin ja Mikael Helasvuon johdolla, ja täydentänyt opintojaan Lyonin konservatoriossa Philippe Bernold’n oppilaana sekä mm. Emmanuel Pahudin ja Patrick Gallois’n mestarikursseilla.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Bogányi on työskennellyt vuodesta 2006. Hän on soittanut lisäksi Tampere Filharmoniassa ja Helsingin kaupunginorkesterissa sekä vierailijana lähes kaikissa Suomen sinfoniaorkestereissa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Bogányi on soittanut useita kertoja Pori Sinfoniettan solistina ja vuonna 2004 soolohuilistin sijaisena Malesian filharmonisessa orkesterissa Kuala Lumpurissa. Hän on siintynyt useiden unkarilaisten orkesterien riveissä ja solistina, mm. Liszt-kamariorkesterissa sekä kamariorkesteri Anima Musicaessa. Ulkomailla Bogányi on vieraillut Baijerin valtionoopperan orkesterissa ja Münchenin kamariorkesterissa.

”Opiskeluaikani kohokohta oli osallistua kahtena vuotena peräkkäin Etelä-Ranskassa Villecrozessa järjestetylle huilun mestarikurssille, jossa opettajina olivat Christian Lardé ja Aurèle Nicolet. Ammattiuran kohokohtia oli kausi Malesian filharmonisessa orkesterissa. Samalla tutustuin paikalliseen kulttuuriin, tapasin monia kansainvälisiä muusikoita ja sain soittaa kuuluisan Petronas Twin Towersin uudessa upeassa konserttisalissa. Hienoja hetkiä ovat olleet myös esiintymiset huilusolistina Musiikkitalossa sekä Budapestin Liszt-akatemian konserttisalissa.”

Bogányi on kolmen pojan äiti, joka vapaa-ajallaan leipoo, pyöräilee ja retkeilee sekä nauttii itsensä kehittämisestä ja konserteissa käymisestä.