Skip to content

Huilu

Alexis Roman

Äänenjohtaja

esittely

Alexis Roman on opiskellut Lyonissa, Genevessä, Lausannessa ja Pariisissa opettajinaan José-Daniel Castellon, Sophie Cherrier, Vincent Lucas, Michel Lavignolle sekä Michel Bellavance.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Roman on työskennellyt vuodesta 2020. Sitä ennen hän on soittanut Jyväskylä Sinfoniassa, Turun filharmonisessa orkesterissa ja Tampere Filharmoniassa. Hän aloitti orkesteriuransa Sveitsissä Lausanne Sinfoniettassa, ja vierailee myös Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa. Roman opettaa kesäisin Japanissa Seiya Uenon huilukursseilla Naganon vuorilla.

Yksi uran hienoimmista hetkistä on ollut Tokion Suntory Hallissa pidetyn konsertin päätteeksi soitettu yllätysencore, jolla juhlisti W. F. Bachin huiluduo-levyn julkistamista ystävänsä, japanilaishuilisti Seiya Uenon kanssa. Roman on esiintynyt myös Ranskan entiselle presidentille Valéry Giscard d’Estaingille Marokossa.

”Kuten kunnon ranskalaisen kuuluu, rakastan viinejä ja juustoja. Olen jalkapallofani ja kannatan Olympique Lyoannais -joukkuetta.”