Skip to content

1. viulu

Aet Ratassepp

Muusikko

esittely

Aet Ratassepp on opiskellut Moskovan konservatoriossa Igor Bezrodnyn johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Ralf Gothónin ja Mi-Kyung Leen johdolla. Lisäksi hän on osallistunut Tanglewoodin kesäkurssille Yhdysvalloissa.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Ratassepp on työskennellyt vuodesta 1991. Sitä edeltävästi hän on soittanut Turun filharmonisessa orkesterissa. Oopperaorkesterin ohella hän on vieraillut Birminghamin sinfoniaorkesterissa, Amsterdamin Uudessa Sinfoniettassa, Viron kansallisessa sinfoniaorkesterissa, Viron festivaaliorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Porin kaupunginorkesterissa.

Ratassepp on järjestänyt miehensä Mart Ernesaksin kanssa vuodesta 1999 kamarimusiikkifestivaalia Viron Hiidenmaalla. Vuonna 2020 festivaalista tuli kansainvälinen jousisoittajien mestarikurssi.

”Unohtumaton kokemus oli toimia konserttimestarina Tanglewoodin musiikkikeskuksen sinfoniaorkesterissa vuonna 1991, teoksena Brucknerin 7. sinfonia ja kapellimestarina sir Simon Rattle. Vapaa-ajalla viihdyn parhaiten sieni- ja marjametsissä, nautin suunnattomasti avantouinnista. Perhe on suurin voimavarani, lapset tärkeimmät opettajani.”