Siirry sisältöön

Ohjelmistoa vauvasta vaariin

Oopperan ja Baletin esitykset tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä koko perheelle. Ohjelmistossamme on joka kaudella kaikenikäisille sopivia teoksia. Vierailu Oopperatalolla on mukavaa yhteistä tekemistä – olitpa vanhempi, isovanhempi, kummi tai lapsen aikuinen kaveri. Lapsille sopivissa esityksissä on ihanaa kuhinaa ja energiaa, ja lasten maailmaan eläytyminen on aikuisellekin palkitsevaa.

Tutustu tarjontaan ja löydä teidän perheenne suosikit

Huomaathan, että kaikilla ja kaikenikäisillä esitykseen tulijoilla tulee olla oma lippu.

Lapsille sopivat esitykset

Katsomossa lasten kanssa

Lapselle oma lippu

Paloturvallisuussyistä lapsi ei voi istua aikuisen sylissä. Oopperan ja Baletin nuorisoalennuksella alle 20-vuotiaat saavat 40% alennuksen lipun hinnasta.

Paras näkyvyys permannolta

Päänäyttämön sali on suuri, ja parvilta on näyttämölle yllättävän pitkä matka. Lapset saavat parhaan katselukokemuksen permannolta ja ensimmäiseltä parvelta. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään löytämään sopivat paikat seurueellenne.

Koroketyynyt

Kaikissa esityksissä on tarjolla muhkeita istuintyynyjä pikkuväen penkeille. Istuintyynyjä voit pyytää lämpiöiden henkilökunnalta.

Ikäsuositukset

Esityksillämme on aina ikäsuositus, jonka kerromme kunkin teoksen omalla sivulla verkkopalvelussamme. Arvioimme suositusiän kullekin teokselle parhaan taitomme mukaan. Lapset ovat kuitenkin erilaisia – siksi ikäsuosituksen perusteista ja esityksen sisällöstä kannattaa kysyä tarkemmin asiakaspalvelustamme. Huomaathan, että päänäyttämön esityksissä ikäraja on 5 vuotta.

Päänäyttämön esityksiin aikaisintaan 5-vuotiaana

Päänäyttämön esitykset eivät sovellu alle 5-vuotiaille. Näytösten pitkä kesto ja esitysten voimakkaat äänet ja valot ovat usein vauvoille ja taaperoille liikaa. Tästä johtuen päänäyttämön esityksissä ikäraja on 5 vuotta. Emme ota esityksiin alle 5-vuotiaita katsojia.

Kaikkein pienimmätkin ovat toki lämpimästi tervetulleita Oopperataloon. Vauvoille on tarjolla omia taidetuokioita, taaperoikäisille Minioopperoita ja leikki-ikäisille Lasten taidetuokioita.

Tilaa tarjoilut

Herkkuja koko perheen makuun

Yhteistä aikaa voi juhlistaa myös herkuttelemalla väliajalla tai ennen esitystä. Samalla, kun seurueen aikuiset siemailevat näytösten välissä lasilliset kuohuviiniä tai hörppivät kahvia, on lapsille tarjolla mm. Muumi-limonadia, kakkutikkareita ja makeislajitelma.

Tutustu Oopperaravintolan monipuoliseen tarjontaan ja tilaa tarjoilut kätevästi etukäteen verkkokaupastamme.

lapset vierailivat baletissa

”Parasta tässä illassa on upea tunnelma. Musiikki, lavastus ja koko tarina oli uskomattoman hieno. Ilta on ollut sellaista tunteiden vuoristorataa, että välillä olen joutunut silmäkulmiakin pyyhkimään.”

– isoäiti Anneli Helle baletti-illasta perheen kanssa

Ota Oopperatalo omaksesi

Nuoria maalaamassa lavasteita

Tutustu yleisötyön toimintaan

Kokoillan ooppera koulun kanssa, nuoret Par(r)asvaloissa, Avoimien ovien päivä, tanssityöpajoja ja taidetuokioita. Oopperan ja Baletin yleisötyö tarjoaa osallistavaa taiteellista toimintaa eri-ikäisille ympäri Suomen.