Siirry sisältöön

Ohjelmistoa vauvasta vaariin

Oopperan ja Baletin esitykset tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä koko perheelle. Ohjelmistossamme on joka kaudella kaikenikäisille sopivia teoksia. Vierailu Oopperatalolla on mukavaa yhteistä tekemistä – olitpa vanhempi, isovanhempi, kummi tai lapsen aikuinen kaveri. Lapsille sopivissa esityksissä on ihanaa kuhinaa ja energiaa, ja lasten maailmaan eläytyminen on aikuisellekin palkitsevaa.

Tutustu tarjontaan ja löydä teidän perheenne suosikit

Lapsille sopivat esitykset

Miniooppera: Tuhkimo; Saara Kiiveri, Sampo Haapaniemi

Miniooppera: Tuhkimo

Katsomossa lasten kanssa

Lapselle oma lippu

Paloturvallisuussyistä lapsi ei voi istua aikuisen sylissä. Oopperan ja Baletin nuorisoalennuksella alle 20-vuotiaat saavat 50% alennuksen lipun hinnasta.

Paras näkyvyys permannolta

Päänäyttämön sali on suuri, ja parvilta on näyttämölle yllättävän pitkä matka. Lapset saavat parhaan katselukokemuksen permannolta ja ensimmäiseltä parvelta. Lipunmyyntimme auttaa mielellään löytämään sopivat paikat seurueellenne.

Koroketyynyt

Kaikissa esityksissä on tarjolla muhkeita istuintyynyjä pikkuväen penkeille. Istuintyynyjä voit pyytää lämpiöiden henkilökunnalta.

Ikäsuositukset

Esityksillämme on aina ikäsuositus, jonka kerromme kunkin teoksen omalla sivulla verkkopalvelussamme. Arvioimme suositusiän kullekin teokselle parhaan taitomme mukaan. Lapset ovat kuitenkin erilaisia – siksi ikäsuosituksen perusteista ja esityksen sisällöstä kannattaa kysyä tarkemmin lipunmyynnistämme.

Lasten kanssa baletissa. Tällaista se oli.

lapset vierailivat baletissa

”Tää ilta on ollut ihan superkiva!”

– Seela 9 vuotta

Tilaa tarjoilut

Donitseja ja suklaatikkareita

Herkkuja koko perheen makuun

Yhteistä aikaa voi juhlistaa myös herkuttelemalla väliajalla tai ennen esitystä. Samalla, kun seurueen aikuiset siemailevat näytösten välissä lasilliset kuohuviiniä ja hörppivät kahvia, on lapsille tarjolla mm. Herra Hakkaraisen limonaadia, Prinsessaleivoksia ja kardemummapullaa.

Tutustu Oopperaravintolan monipuoliseen tarjontaan ja tilaa tarjoilut kätevästi etukäteen verkkokaupastamme.

Lasten taiteilijatreffit

Lapsia taiteilijatreffeillä

Faktoja ja nimikirjoituksia

Lasten taitelijatreffeillä pääsee tapaamaan oopperan ja baletin väkeä kasvotusten heti esityksen jälkeen. Tunnelma on välitön, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Laulajat, tanssijat ja soittajat kertovat mielellään illan esityksestä, miten siihen on valmistauduttu ja ammatistaan ylipäätään. Valokuvaaminen ja nimikirjoitusten pyytäminen onnistuvat vaivatta nekin. Lämpimästi tervetuloa!

lapset vierailivat baletissa

”Parasta tässä illassa on upea tunnelma. Musiikki, lavastus ja koko tarina oli uskomattoman hieno. Ilta on ollut sellaista tunteiden vuoristorataa, että välillä olen joutunut silmäkulmiakin pyyhkimään.”

– isoäiti Anneli Helle baletti-illasta perheen kanssa

Ota Oopperatalo omaksesi

Nuoria maalaamassa lavasteita

Tutustu yleisötyön toimintaan

Kokoillan ooppera koulun kanssa, nuoret Par(r)asvaloissa, Avoimien ovien päivä, tanssityöpajoja ja taidetuokioita. Oopperan ja Baletin yleisötyö tarjoaa osallistavaa taiteellista toimintaa eri-ikäisille ympäri Suomen.