Skip to content

Par(r)asvaloissa esittää: Odotan meitä

Kesto
1 T, Ei väliaikaa
Milloin
27.4.2023 – 28.4.2023
Missä
Alminsali
Genre
Lapsille
Hinnat
20 €

nuorten näköistä oopperaa

”Aina torstaisin koulussa lasken tunteja harjoituksien alkuun, jolloin näen taas ”sisarukseni” ja pääsen taas tekemään sitä mitä rakastan. Tämä on ehdottomasti universumin paras harrastus!!”

– Par(r)asvalolainen

Synopsis

Odotan meitä -esitys seuraa pääministerinä toimivan Uulan ja hänen lähipiirinsä arki- ja erityisesti tunne-elämää. Uulan työelämässä tekemä päätös jättää jälkeensä monta katkeraa firman omistajaa työntekijöineen. Se on Uulalle silti helpompaa kuin kotona tehtävä päätös, jossa pitää kuunnella sydäntäkin. Tai ainakin pitäisi, jos uskaltaisi.

Sydämen totuus kurkkii peilistä ja jättää sanat kurkkuun tärkeissä hetkissä. Mutta miten voi päättää itseä ja rakkaimpia koskevasta asiasta, jos vaakakupeista toisessa on paljon menetettävää ja toinen kuppi on täynnä kuvitelmaa? Lopulta valta päätöksestä luisuu Uulan kynsistä medialle, jonka seurauksena posteljooneista koostuva joukko puuttuu peliin. Mutta onko joku posteljooneistakin asialla rakkauden tähden? Kuka ehtii tunnustaa, että rakastaa?

universumin paras harrastus

Hakuaika kaudelle 2023−2024 on käynnissä

Tervetuloa mukaan Suomen kansallisoopperan ja -baletin Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmän toimintaan!

12−16-vuotiaille musiikkiteatterista kiinnostuneille nuorille suunnattu Par(r)asvaloissa-ryhmä on toiminut Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa vuodesta 2011 alkaen. Par(r)asvaloissa-ryhmä ideoi ja valmistaa musiikkiteatterialan ammattilaisten johdolla oman tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen, joka saa ensi-iltansa Kansallisoopperan Alminsalissa keväällä 2024. Par(r)asvaloissa-ryhmä on osa Kansallisoopperan yleisötyötä.

Ryhmässä toimii 30 nuorta pääsykokeiden perusteella. Pääsykokeet vapautuville uusille ryhmän jäsenille järjestetään torstaina 31.8.2023 klo 16 alkaen Oopperatalossa. Hakijoilta edellytetään energistä otetta, innostusta ja kiinnostusta musiikkiteatteria ja oopperaa kohtaan. Hyvät vuorovaikutustaidot ja aiempi kokemus teatterista, tanssista, soittotaidosta tai musiikkiharrastuksesta katsotaan eduksi.

Par(r)asvaloissa-ryhmän toiminta alkaa torstaina 7.9.2023, ja jokaviikkoiset kokoontumiset järjestetään Kansallisoopperan tiloissa torstaisin klo 16−19. Ryhmän toimintaa luotsaavat ohjaaja, säveltäjä, koreografi ja laulupedagogi. Lukuvuoden osallistumismaksu on 150 €/osallistuja.

Kiinnostuitko? Käy täyttämässä hakemus viimeistään keskiviikkona 23.8. Pääsykokeet pidetään 31.8. klo 16−21 välillä. Pääsykoekutsut lähetetään kaikille hakijoille sähköpostitse hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Katso kevään 2021 esitys verkossa

Kuvia Odotan meitä -esityksestä

Tekijät

Ohjaus: Sofia Koski 
Libretto: Sofia Koski ja nuoret
Musiikki: Johannes Haahti ja nuoret
Koreografia: Teemu Tainio ja nuoret
Laulun ohjaus: Ann-Marie Heino
Pukusuunnittelu: Iida Kilpeläinen ja nuoret
Lavastus: Reeta Tuoresmäki ja nuoret
Pukusuunnittelun tutor-ohjaaja, Aalto yliopisto: Mirva Mietala

Esitykset ja liput