Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 35 min
1 väliaika (25 min)
Oopperat
Päänäyttämö
Esityskieli englanti
Tekstitys suomeksi ja ruotsiksi

Yli 100 loppuunmyytyä esitystä Suomessa ja Ruotsissa

Yksi Kansallisoopperan kaikkien aikojen suosituimmista teoksista, Andrew Lloyd Webberin suurmusikaali Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon marraskuussa 2018. Lipunmyynti alkaa keväällä 2018.

Edellisellä esityskaudellaan kaikki yli 70 000 lippua myytiin loppuun jo ennen ensi-iltaa. Göteborgin oopperan ohjelmistoon lainattu teos herättää häkellyttävää suosiota ja kriitikoiden ylistystä myös Ruotsissa.

“Pelottava, herkkä ja seksikäs.” – Expressen
”Musiikillinen käsityö on ensiluokkaista.” – Svenska Dagbladet
“Loistava ja suurenmoinen.” – Göteborgs Posten
”Tätä tasokkaampaa Kummitusta ei tulla Suomessa koskaan näkemään.” – Etelä-Suomen Sanomat
“Oopperan kummitus saa haukkomaan henkeä.” – Suomen kuvalehti

Oopperan kummitus

”Juuri oopperassahan se pitää tehdä, nähdä ja kuulla, maailman suosituimmaksi mainostettu musikaali.”

– Helsingin Sanomat

Oopperan kummitus

”Hide your face,
so the world will never find you!”

Oopperan kummitus

“Sing, my Angel of music!”

Oopperan kummitus

Kauhuromanttinen spektaakkeli on tulvillaan rakkautta, kiihkoa ja mustasukkaisuutta.

Oopperan kummiuts

Oopperan kummituksen paluu

Englantilaisen Andrew Lloyd Webberin säveltämä Oopperan kummitus (The Phantom of the Opera, 1986) on luultavasti maailman kuuluisin musikaali. Sen alkuperäisiä näyttämöversioita on esitetty katkeamatta Lontoossa vuodesta 1986. Teoksella on arvioitu olleen katsojia jo 140 miljoonaa.

Suomen kansallisooppera teki vuonna 2015 musikaalista uuden version, jonka esillepano on kokoluokassaan ainutkertainen. Esityksessä on mukana Suomen kaikkien aikojen suurin ensemble solisteja, kuorolaisia ja tanssijoita. Lavastaja Teppo Järvisen ja pukusuunnittelija Marjaana Mutasen visuaalinen suunnittelu on saanut vaikutteita Leroux’n alkuperäisen romaanin maailman lisäksi useista eri aikakausista.

Oopperan kummitus

”Kun mukana on sinfoniaorkesteri, oopperan kuoro, 12-henkinen tanssiryhmä ja klassisen koulutuksen saaneet solistit, vaikuttaa varmalta, että tätä tasokkaampaa Kummitusta ei tulla Suomessa koskaan näkemään.”

– Etelä-Suomen Sanomat

Galleria

Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Oopperan kummitus

Juoni

Eletään vuotta 1861. Opera Populairessa harjoitellaan uutta oopperaa. Kesken kaiken kulissin vastapaino putoaa. Phantom, oopperan kummitus, on aiheuttanut onnettomuuden. Oopperan diiva Carlotta ei suostu laulamaan roolia, ja kokematon kuorotyttö Christine saa tilaisuutensa. Onnistuneen esityksen jälkeen Christine kertoo ystävälleen, että hänen laulunopettajanaan on ollut mystinen ”Angel of Music”.

Phantom vaatii, että Christinen tulisi laulaa seuraavan oopperan päärooli. Johtajat ja henkilökunta päättävät uhmata Phantomin määräystä. Onnettomuudet oopperassa jatkuvat. Myöhemmin Phantom vaatii oopperaa esittämään hänen itsensä kirjoittamansa teoksen. Päärooli on tehty Christinille.

Oopperan johto myöntyy vaatimukseen vain ottaakseen Phantomin kiinni ensi-illassa. Suunnitelma ei onnistu. Phantom murhaa oopperan tähtitenorin ja ilmestyy rooliasussa näyttämölle laulamaan dueton Christinen kanssa. Christinen paljastaessa Phantomin kasvot yleisölle tämä raivostuu ja pakenee Christine mukanaan kellariin. Oopperan väki lähtee takaa-ajoon. Mukana on Raoul, oopperan rahoittaja ja Christinen sydämen valittu. Phantom vangitsee hänet ja uhkaa tappavansa miehen ellei Christine mene kanssaan naimisiin. Christine tekee valintansa. Oopperan väen saapuessa paikalle Phantom on kadonnut jäljettömiin.

Kurkista kulisseihin

Oopperan kummitus

Tätä et tiennyt Oopperan kummituksesta

300 asukokonaisuutta, 175 mikserikanavaa ja esitysten kulisseissa toimiva timanttinen ”Ferrari-tiimi”. Lue yllättäviä faktoja menestysmusikaalista.

Yleisön kommentit

Ape
“Olin ensimmäistä kertaa oopperassa ja täytyy sanoa, että olipa aivan supermahtava Oopperan kummitus! Ihan kylmät väreet kulkivat selässä kun Phantom ja Christine lauloivat. Lisää samanlaista, niin allekirjoittanutkin uskaltautuu uudesraan tulemaan!”
Sartsu
“Oopperan Kummitus on ihan syystä maailman suosituin. Suosittelen!”
Ulrika
“Oopperan kummitus oli mahtava esitys, musiikin aiheuttama tunnekuohu sai kyyneleet valumaan vähän väliä. Hienoa että saatiin spektaakkeli Helsinkiin! Paikat 3. parvella oli positiivinen yllätys, luulin näkyvyyttä huonommaksi. Kiitos!”
Merja V
“Kiitos elämyksestä! Upea esitys kaiken kaikkiaan: ihana Oopperan kummitus, hieno lavastus, upeaääniset solistit. Olimme ensikertalaisia mutta ehdottomasti haluamme tulla toistekin oopperataloon.”
Sirpa Jäkkö
“Oopperan kummitus on huikea elämys niin musiikin, loistavien solistien kuin uskomattoman hienon lavastuksen suhteen. Harvemmin jokin esitys vaikuttaa tunteisiin niin voimakkaasti kuin tämä, liikutuin kyyneliin. Haluaisin nähdä uudelleen.”
jenni heino
“Aivan loistava esitys! Mielipiteeni ja ihailuni oopperan kummitusta kohtaan vain kasvoi entisestään. Ensimmäinen kertani oopperassa ja täyden kympin esitys.”
Annukka
“Oopperan kummitus sopi loistavasti oopperan esitettäväksi! Laulajat mahtavia, tanssijat ja koreografia hieno, lavasteet toteutettu upeasti - esimerkiksi portaat oopperan kellariin olivat tosi hienot. Kyyneleitä ei voinut pidättää...”

Arviot

One Night in Theatre -blogi
“Oopperan kummitus – Helsinki 2015” lue lisää
Man Made Lifestyle
“Oopperan kummitus” lue lisää
Kirkko & Kaupunki
“Arvio: Oopperan kummitus vie aliseen maailmaan” lue lisää
HBL 5.9.2015
“Musikalrecension: Låt Fantomen spöka!” lue lisää
Etelä-Suomen Sanomat 6.9.2015
“Oopperan kummitus on lähes täydellinen musikaali” lue lisää
Helsingin Sanomat 6.9.2015
“Oopperan kummitus saa Suomessa näyttävän ja taitavan tulkinnan” lue lisää
Turun Sanomat 6.9.2015
“Kansallisoopperan näköinen kummitus” lue lisää
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi