Siirry sisältöön

World Ballet Day 23.10. ja World Opera Day 25.10.

World Ballet Daytä on juhlittu ympäri maailman lokakuussa vuodesta 2014 lähtien. Australian baletti Melbournesta, Bolšoi-baletti Moskovasta ja Royal Ballet Lontoosta tarjoavat koko vuorokauden live-lähetyksen, jossa tutustutaan baletin arkeen harjoitussaleissa ja näyttämöillä. Kolmen ryhmän yhteisen live-lähetyksen lisäksi muut balettiryhmät ympäri maailman tarjoavat omaa ohjelmaansa netissä ja sosiaalisessa mediassa.

World Opera Daytä juhlistetaan ensimmäistä kertaa 25.10.2019. Päivämäärä ei ole sattuma: Georges Bizet ja Johann Strauss, kenties maailman suosituimman oopperan ja operetin säveltäjät, ovat syntyneet samana päivänä. World Opera Day on Opera Europan, Ópera Latinoamérican ja OPERA American luotsaama kampanja, jonka tarkoituksena on kertoa oopperan myönteisistä vaikutuksista ja arvosta yhteiskunnallemme.

Viikon aikana yleisö pääsee tutustumaan Oopperan & Baletin taitelijoiden arkeen Instagramissa: World Ballet Day:na @oopperabaletti-tilin kaappaavat Kansallisbaletin tanssijat ja World Opera Day:na vuoroon pääsevät Kansallisoopperan laulajat.

World Ballet Day ja World Opera Day näkyvät myös Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö Stage24:llä. Juhlaviikon kunniaksi katsottavaksi tulevat kaksi Stage24:n valikoimasta poistunutta klassikkoa: Tosca-ooppera ja Prinsessa Ruusunen -baletti. Esitykset ovat tallenteita Oopperan ja Baletin aiemmilta kausilta.

worldballetday.com
worldoperaday.com