Siirry sisältöön

Uusi Ring ohjelmistoon 2019–2021

Ooppera toteuttaa Richard Wagnerin tetralogian Der Ring des Nibelungen eli Nibelungin sormus vuosina 2019–2021. Uuden tuotannon kapellimestarina on Esa-Pekka Salonen. Wotanin roolin laulaa Tommi Hakala ja Brünnhilden Johanna Rusanen-Kartano. Muusta työryhmästä ja muista solisteista kerrotaan myöhemmin.

Sarjan oopperat tuotetaan kahden teoksen vuosivauhdilla. Ensimmäisenä tulee ensi-iltaan Reininkulta syksyllä 2019. Sitä seuraavat Valkyyria keväällä 2020, Siegfried syksyllä 2020 ja Jumalten tuho keväällä 2021. Ring-kokonaisuus tulee kuulumaan vuosien 2019–2021 kausikortteihin. Tetralogia nähdään myöhemmässä vaiheessa myös kokonaisuutena. Lipunmyynnin alkamisajankohta kerrotaan myöhemmin.

”Aika on nyt kypsä tuoda Kansallisoopperaan suomalaisin voimin tehty Ring”, sanoo Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. ”Teoksen taiteellinen työryhmä tulee olemaan täysin suomalainen. Meillä on tällä hetkellä kasvamassa upea sukupolvi Wagner-laulajia, ja pyrkimyksenä onkin miehittää teokset pitkälti kotimaisilla laulajilla.”

Ring on suuri voimannäyte oopperatalolle sekä taiteellisesti että tuotannollisesti. Kansallisooppera tulee 2019–2021 valjastamaan koko osaamisensa tämän huikean tarinan kerrontaan. Erityisen iloinen olen siitä, että Esa-Pekka Salonen tulee tekemään ensimmäisen Ring-produktionsa juuri Helsingissä!”

Ensimmäinen kokonainen Ring-tetralogia toteutettiin Kansallisoopperassa vuodesta 1996 alkaen ja kokonaisuus esitettiin vuosina 2000, 2001, 2004 ja 2011. Götz Friedrichin ohjaama tuotanto myytiin sittemmin Tokioon, jossa se on parhaillaan New National Theatren ohjelmistossa.

Esa-Pekka Salonen vierailee Kansallisoopperassa jo ennen Ring-sarjaa Richard Straussin Elektran kapellimestarina syksyllä 2016.