Siirry sisältöön

Tervetuloa seuraamaan oopperaa ja balettia verkossa

Kansallisoopperan ja -baletin uusi verkkopalvelu oopperabaletti.fi on nyt avattu. Elämyksellisen ja runsaan verkkosivuston merkittävin uutuus on virtuaalinäyttämö Stage24, jossa voi katsoa sekä kokonaisia esityksiä että monenlaisia videoita kulisseista.

”Haluamme koskettaa ja ilahduttaa yhä suurempaa yleisöä joka puolella Suomea ja kansainvälisesti. Uudessa verkkopalvelussamme on nyt Stage24, virtuaalinen näyttämö, jonka äärellä katsoja voi viihtyä silloin kun hänelle sopii”, sanoo pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Suoratoistojärjestelmä sisältää kuusi robottikameraa, joilla päänäyttämön esityksiä lähetetään suorana tai tallenteina. Useiden kokonaisten esitysten lisäksi Stage24 tarjoaa mm. taustoittavaa ja tunnelmaan virittävää materiaalia harjoituksista ja kulissien takaa. Kaikki materiaali on tarjolla ilmaiseksi.

Yhteisiä lähetyksiä Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa

Suoratoistojärjestelmän myötä Kansallisoopperan ja -baletin yhteistyö Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa tiivistyy.

Uutta on yhteistyö HSTV:n kanssa. Kanavalla nähdään keväästä lähtien kokonaisia esityksiä ja teoksiin liittyvää oheisohjelmaa. Ensimmäisenä HSTV lähettää suorana Indigo-oopperan esittelytilaisuuden Sanomatalon Mediatorilta huomenna torstaina klo 17.30. Apocalyptica-yhtyeen säveltäjien uutuusoopperasta ovat Sanomatalossa keskustelemassa mm. säveltäjä Perttu Kivilaakso, ohjaaja Vilppu Kiljunen, kapellimestari Jaakko Kuusisto ja sopraano Mari Palo.

Myöhemmin keväällä HSTV:llä nähdään suoratoistona Jorma Uotisen nykytanssiteos Jord, joka esitetään Liikkeen legendat -illassa 4. maaliskuuta 2016 sekä Kansallisoopperan kuoron Carmina Burana -konsertti 19. toukokuuta 2016. Helsingin Sanomat on Kansallisoopperan ja -baletin pääyhteistyökumppani.

Myös koko Indigo-esitys nähdään verkossa ja televisiossa, kun Yle puolestaan lähettää sen Yle Teemalla ja osoitteessa yle.fi/klassinen 30. tammikuuta 2016. Kevään toinen uutuusooppera Hulttion tie lähetetään osoitteessa yle.fi/klassinen ja Yle Radio 1:ssä 9. huhtikuuta 2016. Loppuunmyyty Pieni merenneito -baletti nähdään osoitteessa yle.fi/klassinen 22. huhtikuuta 2016.

Kaikki mainitut lähetykset voi katsella myös oopperabaletti.fi:n Stage24:lla.

Oopperabaletti.fi:n ovat Kansallisoopperan kanssa toteuttaneet digistrategi Sami Lanu, suunnittelija Sami Korjus, AD Anu Lehto sekä tekninen kumppani Byroo. Suoratoistojärjestelmän toteuttamisessa Kansallisoopperan kumppani on ollut Mediatec.