Siirry sisältöön

Tähtitanssija Michal Krčmářille Edvard Fazer -palkinto

Kansallisbaletin tähtitanssija Michal Krčmář on saanut Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinnon. Krčmář otti vastaan palkintomaljan ja siihen kuuluvan 10 000 euron palkinnon Kansallisoopperan ja -baletin näyttämöllä Bajadeerin esityksen yhteydessä perjantaina 29. tammikuuta 2016.

Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Michal Krčmář on hurmannut niin yleisönsä kuin kriitikotkin esiintyessään useiden klassisten balettien päätehtävissä. Katsojat ovat saaneet nauttia hänen huikeasta teknisestä briljanssistaan ja syvällisistä taiteellisista tulkinnoistaan niin meillä Kansallisbaletissa kuin ulkomailla hänen vieraillessaan Kansallisbaletin edustajana mm. kansainvälisissä gaaloissa.

Hän on esiintynyt julkisuudessa positiivisen maahanmuuton puolestapuhujana ja on aina valmis toimimaan Kansallisbaletin edustajana mitä erilaisimmissa viestintään ja yleisökasvatukseen liittyvissä tehtävissä. Hän on kannustava työtoveri kollegoilleen ja toimii uskollisena mentorina uransa alussa oleville tanssijoille.

Michal Krčmář kiinnitettiin Suomen kansallisbalettiin vuonna 2011, hänet nimitettiin ensitanssijaksi vuonna 2011 ja tähtitanssijaksi vuonna 2015.