Siirry sisältöön

Suomen kansallisooppera etsii taiteellista johtajaa

Oopperan nykyisen taiteellisen johtajan kauden päättyessä haemme johtajaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.8.2023–31.7.2027. Lisäksi sopimukseen sisältyy kolmen vuoden jatko-optio. Tehtävään perehtyminen ja ohjelmistosuunnittelu alkavat osa-aikaisesti sopimuksen mukaan jo aiemmin.

Kansallisoopperan taiteellinen johtaja on merkittävä kansallinen ja kansainvälinen toimija. Johtaja linjaa suomalaisen oopperataiteen tulevaisuutta yhdessä työhönsä vahvasti sitoutuneiden huippuammattilaisten kanssa. Kulttuurikentän näköalapaikalla on myös mahdollisuus vaikuttaa taiteen asemaan yhteiskunnassa.

Tehtäväsi oopperan taiteellisena johtajana on ylläpitää ja kehittää Kansallisoopperan korkeaa taiteellista tasoa strategiamme mukaisesti. Odotamme sinulta oopperataiteen tuntemusta, taiteellista näkemystä ja visiointikykyä, kielitaitoa, kansainvälisen verkoston tuntemusta sekä kykyä verkostoitua ja vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tehtävän menestykselliseen hoitamiseen tarvitset myös kykyä organisoida, delegoida ja johtaa toimintaa pitkäjänteisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Omaat erinomaiset esihenkilö- ja vuorovaikutustaidot.

Taiteellisen johtajan tehtävänä on muun muassa Kansallisoopperan ohjelmiston taiteellinen ja tuotannollinen suunnittelu sekä oopperalaulajien, muun oopperaosaston henkilöstön ja vierailijoiden rekrytointi. Johtajan alaisuudessa toimii sekä Kansallisoopperan orkesteri että lauluosasto. Johtaja on osastonsa esihenkilö vastaten osastonsa budjetoinnista ja talousseurannasta. Kansallisoopperan ja -baletin johtoryhmän jäsenenä johtaja osallistuu koko talon toiminnan ja strategian suunnitteluun. Taiteellinen johtaja raportoi pääjohtajalle.

Suomen kansallisooppera ja -baletti on kansallinen taidelaitos ja korkean kansainvälisen tason ooppera- ja balettitalo. Vierailuesitykset, koululaisoopperat, esitystallenteet ja suoratoistot sekä televisioinnit ja radioinnit vievät toimintaa kaikkialle Suomeen ja maailmalle. Vuosittain nähdään yleensä neljä uutta oopperaensi-iltaa ja kolme balettiensi-iltaa. Kun lisäksi esitetään aiemmin ohjelmistoon tulleita teoksia, Oopperan ja Baletin ohjelma vaihtuu viikoittain ja vuoden mittaan nähdään jopa kymmeniä eri teoksia. Tunnettujen klassikoiden ohella esitetään myös uutta oopperaa ja tanssia sekä erityisesti kotimaisia uutuuksia.

Pääjohtaja Gita Kadambi antaa tehtävästä lisätietoja tiistaina 29.3. klo 10–11.30 (CET 9–10.30 am) sekä keskiviikkona 6.4. klo 18–19.30 (CET 5–6.30 pm) puh.+358 40 163 8590.

 

Hakuohjeet:

Teemme yhteistyötä Odgers Berndtson Finland Oy:n kanssa. Pyydämme toimittamaan luottamukselliset hakemukset 19.4.2022 mennessä sähköpostiosoitteeseen: office@odgersberndtson.fi.